Sport

Foto | Noi informații despre ce s-a întâmplat la ediția a XX-a a Turneului Internațional de Judo ,,Memorialul Aurel Cîmpeanu"

Ziarul de Vrancea
3 oct 2023 848 vizualizări

Informațiile sunt sintetizate în conținutul unei postări activată pe contul de facebook CSM Focșani 2007 oficial

Turneul Internațional de Judo ,,Memorialul Aurel Cîmpeanu"/ ediția a XX-a

 La Sala Sporturilor ,,Alin Moldoveanu" din Focșani a avut loc în perioada 29 septembrie-1 octombrie unul dintre cele mai importante turnee de judo desfășurate de-a lungul timpului în România.

 Invitatul special al acestui eveniment sportiv a fost japonezul Yoshiro Maruyama, dublu campion mondial în 2019 și 2021 (cat. 66 kg), campion continental, care a organizat astăzi un stagiu internațional de pregătire pe tatami, la Focșani.

 De asemenea, au fost prezenți invitați de marcă din lumea judo-ului românesc și mondial:

 Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing 2008, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la mondiale;

 Focșăneanul Adrian Croitoru, unul dintre cei mai mari judoka pe care i-a avut și îi are România, multiplu medaliat la campionate europene și mondiale, actualul director tehnic și antrenor coordonator al lotului național de judo al Marocului;

 Jay Shimizu, judoka din USA (cat. 66 kg);

 Andrei Golban, președintele Federației de Judo din Republica Moldova;

 Au fost prezenți și judoka de la CSM Focșani 2007, Asley Gonzalez și Vlad Vișan, campionul olimpic la tir, focșăneanul Alin Moldoveanu etc.

 Cu această ocazie, ieri au fost organizate un turneu internațional de judo pentru băieți și fete (U18 și U16) și un puternic turneu Open masculin pentru seniori.

Au fost invitați sportivi de la cluburi cu tradiție în judo din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Bosnia Herțegovina, Italia, Franța, Maroc și Japonia.

 Openul de la Focșani a fost câștigat de judoka Mircea Croitoru (CSM Bacău), care l-a învins în finală pe Vlăduț Simionescu (CS Politehnica Iași).

 Scopul declarat al organizatorilor a constat în a-i determina pe tineri să aleagă sportul și implicit un mod de viață sănătos, în detrimentul multiplelor tentații ale zilelor de astăzi.

 Turneul Internațional de Judo de la Focșani a fost organizat de Asociația de Securitate, un proiect finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, în colaborare cu Asociația Județeană de Judo Vrancea, CSM Focșani 2007, LPS Focșani, CS Unirea Focșani, CSS Focșani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.