Sport

Foto | Competiția de șah ”Făurar” desfășurată la Focșani

Anton Soare
9 mar 2022 1173 vizualizări

În ultima decadă a lunii februarie şahiştii legitimaţi în curs de consacrare şi nelegitimaţi au participat la competiţia de şah FĂURAR. Competiţia s-a desfăşurat pe două grupe valorice distincte. S-a început cu a doua grupă valorică,turneul  B,  la care au participat copii şi juniori mici iniţiaţi sub 13 ani precum şi juniori în curs de iniţiere peste 13 ani. Nu au participat şahiştii legitimaţi sau nelegitimaţi avansaţi,chiar dacă erau de vârstă mică, aceştia fiind invitaţi la concursul primei grupe valorice. Turneul A, prima grupă valorică, a adus la start şahiştijuniori legitimaţi,nelegitimaţiavansaţi indiferent de vârstăşi iniţiaţi peste 13 ani.

Deoarece timpul alocat desfăşurării concursului a fost mult mai mic decât al concursurilor anterioare, prezenţa din păcate a avut mult de suferit. La a doua grupă valorică au participat doar 14 şahişti, dintre care doar două fete, iar laprima grupăvalorică, desfăşurat într-o singură zi, aşa cât durau altădată majoritatea turneelor de acest gen,au participat doar şase concurenţi, numai băieţi. Iniţial, s-a dorit începerea acestui concurs mai devreme şi să dureze maipuţin, dar frecvenţa foarte mică, mai ales la fete şi juniori peste 12 ani, nu apermis acest lucru. Cu această ocazie, persoanele care erau nedumerite de ce concursuriledin ultimii  doi aniale  copiilor  şi  juniorilor  micidurează aşa mult, au înţeles că este o necesitate determinată de anumiţi factori, în primul rând teama de infectare. Pentru a realiza o participare măcar satisfăcătoare, dacă nu bună sau foarte bună,pentru a serealiza obiectivele de pregătire şi nu doar o participare de formă, cu şahiştii care încă nu s-au dedicat foarte hotărât şahului şi vin rar la pregătire, este nevoie ca un concurs să dureze în jur detrei săptămâni.  Nu  este  o  normalitate  dar  numai  când  concursurile  au  fost  de  lungă  durată  au  putut  participa  peste  20  de  concurenţi.

Trecând la rezultatele obţinute, la primul turneu desfăşurat, cel al şahiştilor din a doua grupă valorică, pe primele cinci locuri s-au clasat în ordine: Costea Alexandru, Nedelcu Mihai, Moldoveanu Andrei, Costache Petru şi Chipăilă Andrei. Au mai participat, în ordine alfabetică:Alexandrescu Mateo,Bălăşcău David, Bercaru Vladimir, Dragomirescu Julia, Grecu Tudor, Iordan Nuria, Motoc Eric şi Negrea Cristian.Primii trei clasaţiau fost invitaţi să participe la turneul avansaţilor şi  al  celor în curs de consacrare.

La turneul care a urmat, pe primul loc s-a clasat Andrei Alexandru, care a câştigattoate partidele disputate, urmat de Săpunaru Dimitrie. Pe ceilalţi îi vom nominaliza în ordine alfabetică: Costea Alexandru, Nedelcu Mihai, Săpunaru Emilian şi Subţirelu David.Luptaîntre cei clasaţi pe locurile de la al doilea la al şaselea a fost foarte strânsă, pe tot acest segment diferenţa între un jucător şi altul din faţă sau din urmă nefiind nicăierimai mult de jumătate de punct.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.