Sport

Focșăneanul David Antonescu, prestații deosebite în naționala de baschet juniori a României, în meciurile cu Macedonia de Nord și Bulgaria

Ziarul de Vrancea
21 dec 2019 3157 vizualizări

Iată ce spune profesoara Gabriela Obodariu despre tânărul sportiv într-o postare pe contul său de facebook:”Avem la CNAIC un mare sportiv, deși are doar 15 ani. Deja in echipa de baschet seniori a orașului, David Antonescu a fost convocat la lotul național și nu doar o singură dată. Astăzi. in primul meci al echipei României U16 la Balcaniada, când băieții noștri au învins echipa Macedoniei, David a fost declarat cel mai bun om al meciului. Un focsanean, un tânar special prin seriozitatea și implicarea sa, pe scurt, David Antonescu. Să-l aplaudăm, deci! Hai România!”

Despre meciul echipei de baschet juniori a Românieie  cu selecționata smilară a Macedoniei de Nord  în care a jucat sportivul focșănean, David Antonescu citiți cronica și vizionați înregistrarea reprizelor partidei, publicate pe site-ul :baschet.ro

România a reușit să se impună în primul meci din Balkanic Next Star Cup 2019, în compania celor din Macedonia de Nord, scor 94-81.

Meciul a început sub semnul echilibrului (24-24), dar acesta a fost rupt până la pauză, când românii s-au impus cu 26-19. Ex-iugoslavii au revenit în sfertul trei (18-23), dar România a reușit să se distanțeze decisiv în sfertul patru, în care s-a impus cu 26-15.

Tudor Somăcescu (U-BT Cluj) a fost cel mai bun marcator al României, cu 23 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 5 pase decisive, dar și 10 turnovers. David Antonescu (LPS Focșani) a fost cel mai bun om al meciului, cu 17 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive și +24 la eficiență, în timp ce Iannis Păduraru (CSU Știința) a marcat 17 puncte. De partea cealaltă cel mai bun om al partidei al macedonenilor a fost Petar Bushaleski, cu 22 de puncte.

Citiți și:România mai bifează o victorie în cadrul turneului Balkanic Next Star, tinerii tricolori au trecut de Bulgaria cu scorul de 75 la 63,sâmbătă 21 decembrie 2019

Naționala noastră a început mai ezitant partidă, însă s-a desprins pe tabelă grație unui sfert secund foarte bun, câștigat cu scorul de 22 la 10. Bulgarii au avut o tentativă de revenirea pe la jumătatea sfertului decisiv, dar jucătorii noștri au reușit să facă față presiunii. 

David Antonescu a fost cel mai eficient jucător de pe teren, jucătorul lui CSM Focșani a terminat partida cu 12 puncte, 17 recuperări și 7 pase decisive pentru un indice de 28 la eficiență. Acesta a fost secondat de Marian Schmidt care a reușit 16 puncte, 10 recuperări, 2 intercepții și un capac pentru un indice de 27 la capitolul eficiență. 

Cel mai bun marcator de pe teren a fost Tudor Somăcescu, cu 20 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, dar și 5 posesii pierdute. 

Text informații+ VIDEO:baschet.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.