Sport

Fiul celui mai valoros handbalist vrâncean din toate timpurile a fost convocat la Naționala de Handbal a României

Ziarul de Vrancea
5 dec 2022 3935 vizualizări

Selecţionatele masculine de handbal ale României, Egiptului, Algeriei şi Slovaciei vor participa la ediţia din acest an a Trofeului Carpaţi, în zilele de 28 şi 29 decembrie, la Oradea, anunţă FRH. Echipa noastră naţională se va reuni în data de 26 decembrie, selecţionerul Xavi Pascual convocând 24 de jucători. Printre aceștia se regăsește Ştefan-Valentin Neagu (Wolfe Wurzburg), fiul lui Costică Neagu, fost component la naționalei României, probabil cel mai valoros handbalist vrâncean din toate timpurile. De asemenea, pentru aceeași competiție, apărătorul echipei de handbal a CSM Focșani 2007, Alexandru Tiberiu Popovici, a fost convocat la Lotul Național de seniori al României, care se va reuni pe 26 decembrie, la ora 12.00, la Oradea.

 

Lotul de handbal masculin al României pentru Trofeul Carpați 2022

portari: Ionuţ Iancu (CSA Steaua Bucureşti), Dan Lucian Vasile (CSM Constanţa), Alexandru Bucătaru (CS Dinamo Bucureşti);

extreme dreapta: Tudor Buguleţ (CS Minaur Baia Mare), Ionuţ Nistor Ioniţă (CSM Constanţa);

extreme stânga: Nicuşor Negru (CS Dinamo), Sabin Constantina (CSA Steaua);

interi dreapta: Demis Grigoraş (Benfica Lisabona), Javier Humet Gaminde (CS Dinamo), Cristian Ghiţă (AHC Potaissa Turda);

interi stânga: Dan Racoţea (CS Dinamo), Robert Militaru (CS Dinamo), Ante Kuduz (CS Dinamo), Andrei Iosif Buzle (Aix Puente Genil), Alexandru Popovici (CSM Focşani 2007), Tudor Botea (CSM Bucureşti);

centri: Octavian Bizău (CS Dinamo), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Călin Căbuţ (CS Minaur Baia Mare), Gabriel Ştefan Cumpănici (CSM Vaslui), Ştefan-Valentin Neagu (Wolfe Wurzburg);

pivoţi: Călin Dedu (CS Dinamo), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti), Robert Nagy (CS Minaur Baia Mare).

Ștefan-Valentin Neagu este unul dintre cei mai talentați reprezentanți ai tinerei generații. S-a jucat cu mingea de handbal încă de mic, dat fiind faptul că tatăl său, Costică Neagu, probabil cel mai valoros handbalist vrâncean din toate timpurile, a fost component al naționalei de handbal a României. A fost selecționat în reprezentativa landului natal, apoi a participat la jocurile dintre echipele diferitelor regiuni din Germania. A fost lăudat de reprezentanții Federației Germane de Handbal pentru îndemânarea sa, una considerată ieșită din comun.

Data naşterii: 3 ianuarie 2001

Locul naşterii: Landsberg am Lech (lângă Munchen)

Post: centru, pivot, inter

Înălţime: 1.96m

Greutate: 97 kg

Club: Wolfe Wurzburg

Grație abilitații sale tehnice Ștefan-Valentin Neagu poate să evolueze pe mai multe posturi. Într-un fel, și aici calcă pe urmele tatălui, Costică Neagu, fost component la naționalei României,probabil cel mai valoros handbalist vrâncean din toate timpurile care a jucat extremă stânga și pivot în reprezentativa țării noastre.

Foto: Costică Neagu ( foto stânga) probabil cel mai valoros handbalist vrâncean din toate timpurile alături de profesorul focșănean Lucian Tucan( foto dreapta), antrenorul care l-a descoperit și format pentru marea performanță.

Vrânceanul Costică Neagu este stabilit de mai bine de 27 de ani în Germania.Profesorul focșănean Lucian Tucan este antrenorul care l-a descoperit și format pentru marea performanță pe Costică Neagu.Multiplu campion al României , medaliat cu bronz la mondiale, locul 8 la Olimpiada de la Barcelona din 1992 și cu mai multe trofee cucerite în Germania, Costică Neagu poate fi considerat cel mai valoros handbalist vrâncean din toate timpurile.

Ștefan-Valentin Neagu a avut de ales între a juca pentru Germania sau pentru România. Educația de acasă, unde se vorbește românește, l-a făcut să opteze pentru naționala în care au făcut istorie Gruia, Gațu, Oțelea, Licu, Samungi sau chiar tatăl său.Are, deja, în palmares, a medalie de argint la nivel de juniori, obținută acum cinci ani în campionatul Germaniei, dar și titlul de cel mai complet jucător. Mingea pare doar o prelungire a corpului când este mânuită de cel care face jocul din centru, aruncă năpraznic de la distanță, din postul de inter, ori înscrie din plonjon de la semicercul de 6 metri.

Citiți și :Apărătorul echipei de handbal a CSM Focșani 2007, Alexandru Tiberiu Popovici, a fost convocat la Lotul Național de seniori al României, care se va reuni pe 26 decembrie, la ora 12.00, la Oradea.

Foto:Apărătorul echipei de handbal a CSM Focșani 2007, Alexandru Tiberiu Popovici

Jucătorul echipei de handbal CSM fOCȘANI 2007 a fost selecționat de către antrenorul Xavier Pascual pentru pregătire și participare, în perioada 26-30 decembrie, la Trofeul Carpați.

Jocurile vor avea loc pe 28 și 29 decembrie la Oradea, iar alături de echipa României vor mai fi prezente reprezentativele Egiptului, Algeriei și Slovaciei.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.