Sport

Finala orășeneasă la capătul lumii

Ziarul de Vrancea
27 mai 2019 636 vizualizări

Astăzi, de la ora 22:00, se joacă ultimul act al Ligii Europa, între Arsenal și Chelsea * meciul va fi transmis pe canalele Look, Digi și Telekom

Prima necunoscută a sezonului european se va afla în această seară. La Baku, pe Stadionul Olimpic, are loc finala Ligii Europa, în care se întâlnesc, la fel ca și în cea a Ligii Campionilor, două echipe engleze. De fapt, chiar două echipe londoneze, Arsenal și Chelsea, într-o partidă care va începe la ora 22:00. Cele două cluburi s-au mai întâlnit o singură dată în Cupele Europene. În sezonul 2003-2004, Chelsea și Arsenal au jucat în sferturile de finală din Liga Campionilor, atunci când Chelsea s-au impus cu 3-2, la general, și s-au calificat în semifinale.

Pentru Arsenal, finala de la Baku vine cu o presiune în plus. Pentru a-și asigura prezența în Liga Campionilor în sezonul următor “tunarii” sunt obligați să câștige trofeul Europa League. Chelsea, în schimb, este deja calificată în grupele celei mai tari competiții intercluburi, datorită clasării pe poziția a treia în Premier League, față de Arsenal, care a încheiat campionatul pe locul cinci.  Arsenal s-a calificat în finala Europa League după ce a trecut de Valencia, scor 7-3, la general, în timp ce echipa Chelsea, a ajuns în ultimul act după ce a eliminat-o pe Eintracht Frankfurt, după lovituri de departaje. După 2-2 la general, Chelsea a câștigat cu 4-3 la lovituri de departajare.  

Pentru prima dată în istoria UEFA se va decide un trofeu important în Azerbaijan. Olympic Stadium din Baku este o arenă cu o capacitate de aproximativ 70.000 de locuri, care a fost inaugurată în anul 2015 și care va găzdui și trei meciuri de la EURO 2020. De asemenea, tot pentru prima oară în Europa League, se va aplica arbitrajul video (VAR).

Potrivit presei din Anglia, mijlocașul echipei Chelsea, N'Golo Kanté, este incert pentru finala Europa League. Internaționalul francez a lipsit la ultimele două meciuri ale echipei Chelsea, din cauza unei accidentări la ischio-gambieri, dar revenise la antrenament săptămâna trecută. “The Times “și “The Guardian” notează că mijlocașul francez s-a accident la genunchi, sâmbătă, 25 mai, la antrenament și nu poate juca în finală, ceea ce ar fi o lovitură grea pentru Chelsea, care nu poate conta nici pe Antonio Rüdiger, Ruben Loftus-Cheek și Callum Hudson-Odoi, toți accidentați. De la Arsenal, principala absență este Henrik Mkhitarian, care nu a făcut deplasarea din motive politice. Azerii au anunțat anterior că îi vor permite armeanului, în mod excepțional, să intre în țară, dar Henrik a ales, cu acordul clubului londonez, să nu riște o deplasare care poate fi cu bucluc. Din echipa tunarilor vor mai lipsi Bellerin, Holding, Mavropanos, Ramsey și Suarez, toți accidentați.

Formațiile probabile

Arsenal: Cech: Montreal, Papasthatopoulos, Koscielny – Maitland, Xhaka, Torreira, Kolasinac – Özil – Lacazette, Aubameyang: Antrenor: Unay Emery

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen, D.Luiz, Emerson – Barkley, Jorginho, Kovacic – Willian, Giroud, Hazard. Antrenor: Maurizio Sarri.

Arbitri: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (Italia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.