Sport

Final stupid de carieră

Ziarul de Vrancea
3 nov 2017 549 vizualizări

Jucătorul marseillez Evra ar putea spune adio fotbalului pentru că a răspuns provocărilor suporterilor adverși și a lovit un fan cu piciorul

Fundașul Patrice Evra ar putea fi dat afară de clubului Olympique Marseille, pentru faptul că a lovit un suporter în timpul încălzirii dinaintea meciului din deplasare cu Vitoria Guimaraes, din Liga Europa, gest pentru care a primit cartonaș roșu înaintea jocului. Evra a fost insultat de fanii propriei echipe de la începutul încălzirii, astfel că la un moment dat s-a apropiat de ei pentru a discuta. Însă situația a degenerat și Evra a reacționat cu o lovitură în stilul celor văzute în artele marțiale, cu piciorul la nivelul capului unui fan. Internaționalul francez era rezervă la meciul de joi.Clubul francez a anunțat că a deschis o anchetă după incidentul din Portugalia și îi reproșează jucătorului că a răspuns provocărilor.  "Olympique Marseille a reținut altercația dintre un individ și Patrice Evra, din timpul încălzirii jucătorilor dinaintea meciului cu Guimaraes. O anchetă internă a fost demarată pentru a stabili toate responsabilitățile. în orice caz, un jucător profesionist trebuie să-și păstreze sângele rece în fața provocărilor și insultelor, oricât de dure și de nejustificate ar fi ele. În același timp, clubul condamnă din start orice comportament distructiv al pseudo-suporterului, care își înjură proprii jucători, într-un moment în care fiecare ar trebui să-și suțină echipa", se arată în comunicatul clubului.

Evra a fost sancționat cu cartonașul roșu de arbitrul întâlnirii și riscă o dură sancțiune din partea UEFA. Presa franceză susține că incidentul de joi ar putea pune capăt carierei jucătorului de 36 de ani. Pentru un gest asemănător, Eric Cantona a fost suspendat în Anglia nouă luni, în 1995.   UEFA a deschis o procedură disciplinară în cazul Evra. De asemenea, și clubul Olympique Marseille este vizat de proceduri, pentru pătrunderea suporterilor pe teren, aprinderea de fumigene și provocarea unor daune.  Gruparea Vitoria Guimaraes riscă sancțiuni pentru pătrunderea suporterilor pe teren.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.