Sport

Fotbal feminin | Fetele de la Estera Țifești conduc autoritar în clasamentul Seriei 2 din Liga a III-a

Ziarul de Vrancea
27 apr 2023 1747 vizualizări

Fetele de la Estera Țifești au câștigat meciul de acasă din etapa a XII-a, disputat duminică, 23 aprilie 2023, și conduc autoritar în clasamentul la zi al seriei 2, liga a III-a la fotbal feminin. Liga a III-a, etapa a XII-a Estera Țifești - Sepsi Sf. Gheorghe: 3-1 (1-1). Au marcat : Bîrsă Florina 9' și 89' și Onea Andreea 90' , respectiv Ardelean Rebeka 19'. 

Echipa de fotbal feminin Estera Țifești a jucat în următoarea formulă: Radu Bianca - Onea Marta, Onea Andreea, Barbu Ana ( cpt. ), Conduraru Elena - Istrate Georgiana, Lăluciu Miruna (Șerban Ana 75') , Petrihan Laura, Ștefan Mihaela - Bărbunțoiu Carmen, Bîrsă Florina.

Desfășurat pe o vreme excelentă și pe un gazon foarte bun, meciul de duminică 23 aprilie 2023 și-a păstrat statutul de derby al ligii a III-a, jucătoarele celor două echipe etalând un adevărat spectacol fotbalistic. Un meci deschis, cu ocazii la ambele porți și care până la urmă s-a terminat cu o victorie care aduce echipa de fotbal feminin Estera Țifești cu un pas mai aproape de obiectivul pe care și l-a impus de la începutul campionatului.

După un start foarte bun de meci în care fotbalistele de la Estera Țifești au reușit să înscrie prin golgheterul formației, Florina Bîrsă (acțiune personală încheiată cu un șut în diagonală), oaspetele echilibrează partida printr-un șut în vinclu de la 16 metri. Din minutul 20' a urmat un adevărat festival de ratări la poarta covăsneană: Ștefan Mihaela lovește bara de două ori, Bîrsă și Bărbunțoiu evidențiază portarul advers cu ocazii rarisime de unul contra unul cu portarul advers. Pe contraatac, Sepsi e aproape de a da lovitura pe fondul unor nesincronizări ale defensivei echipei Estera Țifești, dar Radu Bianca reușește să mențină tabela la 1-1. De la cabine Estera Țifești a revenit cu același avânt ofensiv, dar și cu o mai bună concentrare pe faza defensivă. Bîrsă rămâne pericolul numărul 1 pentru apărarea adversă, irosind încă două ocazii mari de a marca. Bara le ajută încă o dată pe Sepsi la șutul direct din corner al Mirunei Lăluciu și meciul părea ca se îndreaptă către un egal ...

Cu toate că Estera Țifești a suferit din greu la capitolul fizic asta și din cauza accidentărilor de la nivelul lotului), formația vrânceană a reușit să dea lovitura prin aceeași Bîrsă în ultimul minut după încă o acțiune individuală de toată frumusețea. Golul de 3-1 vine la ultima fază a partidei din lovitura liberă executată de Onea Andreea, care dovedește și reale calități ofensive, pe lângă jocul impecabil ca fundaș central.

O victorie a suferinței, a determinării și a valorii incontestabile pe care o au aceste tinere jucătoare. Estera Țifești se distanțează cu 7 puncte de echipa următoare din clasamentul la zi al seriei nr 2 a ligii a III-a la fotbal feminin, cu 3 etape înainte de final. Următorul meci al echipei de fotbal feminin Estera Țifești este în deplasare la Iași duminică, 30 aprilie 2023, de la ora 11:00.

Text informații + foto:Acs Estera Țifești


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.