Sport

Comunicatul FRH despre Final Four-ul Cupei României de la Focșani: Nicio vorbă despre incidentele de sâmbătă

Ziarul de Vrancea
11 mar 2019 921 vizualizări

Federația Română de Handbal a publicat luni, pe propriul site, un comunicat referitor la turneul final al Cupei României, în care explică modalitatea de atribuire a turneului, de împărțire a biletelor, dar nimic, absolut nimic despre incidentele petrecute înaintea semifinalei Steaua – Dinamo. Asta în condițiile în care în sală s-a aruncat cu petarde, iar sute de oameni, inclusiv femei și copii, au fost obligați să dea bir cu fugiții din sală. Cu alte cuvinte, româneasca și tradiționala batistă pe țambal. Redăm în continuare textul integral al comunicatului Federației Române de Handbal

Federația Română de Handbal dorește să facă următoarele precizări referitoare la modul de organizare al meciurilor din cadrul turneului Final 4 Cupa României Fan Courier în conformitate Regulamentul de organizare și funcționare al Cupei României, aprobat de Consiliul de Administrație al FRH la data de 27/06/2018, publicat pe site-ul oficial FRH la data de 28/06/2018, care prevede condițiile de alocare a turneului Final Four la Articolul 5” (intitulat Condiții de alocare a drepturilor pentru organizarea fazei finale a Cupei României):

„Faza finală se va desfășura pe o perioada de trei zile în sistemul Final Four (n.b. prima zi fiind rezervată antrenamentelor), localitatea unde se vor disputa jocurile din cadrul fazei finale a Cupei României, va fi stabilită în urma tragerii la sorți.

În urnă se vor introduce 4 bilete, echipele calificate la Final Four vor extrage fiecare câte un bilet.

Echipa care a extras din urnă biletul cu numărul 1, are prima drept de organizare. În cazul în care refuză, echipa care a extras biletul cu numărul 2 are drept de organizare a Final Four-ului, ș.a.m.d.

Dacă niciuna dintre echipe nu-și va aloca dreptul de organizare, localitatea de desfășurare va fi stabilită de F.R.H..”

Și

Conform Comunicatului publicat pe site-ul oficial FRH în data de 21 decembrie 2018, în baza Procesului Verbal încheiat la aceeași dată și semnat de reprezentanții tuturor cluburilor participante la tragerea la sorți, redat mai jos,

”În urma tragerii la sorți de astăzi s-au stabilit următoarele dueluri pentru turneul Final Four al Cupei României FAN Courier la handbal masculin:

Semifinala 1 : SCM Politehnica Timișoara vs CSM Focșani 2007

Semifinala 2 : CS Dinamo București vs CSA Steaua București

În ceea ce privește dreptul de găzduire a turneului, echipele au fost extrase din urnă în următoarea ordine:

1. CSM Focșani 2007

2. SCM Politehnica Timișoara

3. CSA Steaua București

4. CS Dinamo București”.

 

În același timp, conform solicitărilor oficiale emise de FRH la data de 11/02/2019 privind rezervarea de bilete pentru cluburile participante la Turneul Final Four, precum și a răspunsurilor primite de la acestea, facem următoarele precizări:

Având în vedere informațiile mai sus menționate, FRH dorește să evidențieze faptul că niciuna dintre deciziile referitoare la organizarea acestui turneu nu a fost, în nicio măsură, discreționară sau favorizantă pentru oricare dintre cluburile participante.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.