Sport

EURO schimbă sufixul

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 663 vizualizări

Conform așteptărilor, ediția jubiliară a Campionatului European de fotbal se va disputa anul viitor, în aceeași perioadă * decizia a fost luată pentru ca întrecerile intercluburi suspendate din cauza pandemiei să poată fi finalizate

EURO 2020 se va desfășura între 11 iunie și 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, a confirmat într-un comunicat UEFA, care a organizat ieri o teleconferință, scrie Reuters.

Decizia a fost aprobată de comitetul executiv al UEFA, după ce, în cadrul teleconferinței, președintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, a prezentat propunerea amânării competiției celor 55 de federații membre, Asociației Cluburilor Europene, European Leagues și FIFPro. „A fost înființat un grup de lucru cu participarea ligilor și a reprezentanților cluburilor pentru a examina soluțiile referitoare la calendar ce ar permite încheierea actualului sezon și orice altă consecință a deciziilor luate astăzi”, a afirmat UEFA. Amânarea EURO 2020 oferă campionatelor naționale, Ligii Campionilor și Europa League șansa încheierii sezonului până pe 30 iunie. „Deciziile referitoare la datele celorlalte competiții organizate de UEFA, atât pentru cluburi cât și pentru echipe naționale masculine sau feminine, vor fi luate și anunțate la momentul oportun”, a indicat marți forul fotbalistic european, după ce a oficializat amânarea EURO 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

În altă ordine de idei, presa sud-americană anunță că ediția a din acest an al Copei America, programată la aceleași date ca EURO-2020, 12 iunie - 12 iulie, va fi amânată pentru 2021 de către forul fotbalistic Conmebol. Competiția din America de Sud, similară Campionatului European, urma să fie găzduită de Argentina și Columbia.

Reprezentativa României, condusă de Mirel Rădoi, ar fi trebuit să dispute pe 26 martie, la Reykjavik, în Islanda, semifinala play-off-ului pentru EURO. Apoi, dacă tricolorii ar fi învins, ar fi jucat, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în fața Bulgariei sau Ungariei. România U21 avea programat pe 31 martie, la Ploiești, meciul cu Danemarca U21, în preliminariile pentru EURO 2021. România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), München (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția) și Bilbao (Spania). Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Națiunilor, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.


Rădoi: „Sănătatea fiecăruia contează”

Selecționerul echipei naționale, Mirel Rădoi, spune că, deși reprezentativa „tricoloră” era pregătită să joace barajul cu Islanda, care a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, sănătatea tuturor este mult mai importantă. „Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tururor celor implicați în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal și de prioritățile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiți să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situația globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi așa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie și de condiții meteo mai apropiate de cele cu care sunt obișnuiți jucătorii noștri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competițiile naționale sunt suspendate”, a spus Mirel Rădoi, selecționerul primei reprezentative.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.