Sport

Eternul și fascinantul Federer

Ziarul de Vrancea
28 ian 2018 778 vizualizări

Elvețianul a câștigat o finală lungă cu Marin Cilic și a obținut, la Melbourne al 20-lea trofeu de Grand Slam * fiul lui Petr Korda a câștigat turneul juniorilor la 20 de ani după triumful tatălui său

Turneul masculin  de la Australian Open a fost câștigat de elvețianul  Roger Federer, favoritul nr. 2, care l-a învins cu 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1 pe croatul Marin Cilic (6 ATP). La 36 de ani, Federer mai are în palmares alte cinci titluri de Grand Slam la Melbourne, cinci la US Open, unul la Roland Garros și opt la US Open. Meciul de pe Rod Laver Arena a durat trei ore și două minute, iar acesta s-a desfășurat cu acoperișul tras, spre deosebire de finala feminină dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki.

La dublu masculin, perechea Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croația, nr. 7), a învins în finală, scor 6-4, 6-4 într-o oră și 35 de minute de joc, cuplul columbianJuan-Sebastian Cabal / Robert Farah nr. 11). A fost primul titlu de Grand Slam atât pentru Oliver Marach (37 de ani), cât și pentru Mate Pavic (24 de ani), care mai jucaseră împreună o singură finală de turneu major, la Wimbledon 2017, pierdută însă. Pavic a câștigat și finala de dublu mixt, alături de canadianca Gabriela Dabrowski, î   nvingând în finală cu 2-6, 6-4, 11-9, perechea Timea Babos / Rohan Bopanna (Ungaria / India). Reamintim că Timea Babos și partenera ei franceză, Kristina Mladenovic, au câștigat proba feminină de dublu. O supriză plăcută a fost făcută de Jaroslav Korda (17 de ani), care a câștigat titlul la juniori. El este fiul fostului nr. 2 ATP, cehul Petr Korda, a cărui carieră, a luat sfârșit, practic, după ce a fost depistat pozitiv cu nandrolon, la Wimbledon, în 1998. Concurând pentru SUA, Korda l-a învins în finală pe taiwanezul Tseng Hsun Hin (16 ani), cu 7-6, 6-4 exact la 20 de ani după succesul tatălui său la Melborune, la seniori, în 1998. Sora lui Korda, Jessica, a câștigat și ea Openul Australiei, dar la golf în 2012. La fete, a câștigat taiwaneza Liang En Shuo (17 ani), care s-a impus în finala cu Clara Burel din Franța, scor 6-3, 6-4.  Liang se alătură lui Wang Shi Ting și Latisha Chan, alte două sportive din Taiwan care au câștigat titlul la junioare la un Grand Slam, însă în proba de dublu. La simplu, este însă primul trofeu câștigat de sportivii din sudul Chinei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.