Sport

Ediția 2023 a Turului României la ciclism rutier va traversa Municipiul Focșani și se va desfășura în perioada 18-22 octombrie

Ziarul de Vrancea
27 aug 2023 1135 vizualizări

Ediția 2023 a Turului României, la cicilsim rutier una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei, are o nouă perioadă de desfășurare. Competiția va avea loc în perioada 18-22 octombrie pe același traseu de peste 900 km care pornește din Suceava și, după ce trece prin Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, se încheie ca de obicei la București, cu o etapă de gală pe bulevardul Kiseleff.

Turul României 2023, organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Agenția Națională pentru Sport și Auchan România, în calitate de partener principal, va putea fi urmărit în direct atât online, pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan (RO), precum și pe DigiSport. Astfel, competiția va fi transmisă zilnic în perioada 18-22 octombrie pe DigiSport, iar pe TVR2 și TVR1 vor fi difuzate rezumatele fiecărei etape.Citi mai multe detalii în acest sens în comunicatul de presă de mai jos

Turul României se reprogramează în perioada 18-22 octombrie 2023

Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, are o nouă perioadă de desfășurare. Competiția va avea loc în perioada 18-22 octombrie și se va derula pe același traseu de peste 900 km ce va porni din Suceava și care va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, marea finală urmând a avea loc la București, pe bulevardul Kiseleff.

Din motive independente de organizatori și parteneri, perioada de desfășurare a Turului României se decalează pentru luna octombrie. Federația Română de Ciclism, în acord cu Uniunea Ciclistă Internațională, a selectat o nouă perioadă de desfășurare care nu se suprapune cu alte competiții și care permite continuitatea acestei competiții emblematice pe plan local, oferind tuturor părților implicate – concurenți, spectatori, parteneri, etc., un spectacol de calitate, organizat la standarde internaționale, și o experiență sportivă completă.

Festivitățile pentru Mica Buclă vor debuta astfel pe 17 octombrie cu prezentarea echipelor, eveniment ce va avea loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava, urmând ca cicliștii să pornească în prima etapă pe 18 octombrie, spre Piatra Neamț. În calitate de promotor al frumuseților locale, pe parcursul traseului de peste 900 km, Turul României va pune în lumină numeroase zone și obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneț, lacul Bicaz, stațiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munții Măcinului, dar și localități pitorești situate de-a lungul Dunării.

Program Turul României 2023:

Oferind o experiență completă publicului spectactor, precum și inspirație pentru micii amatori de ciclism, Turul României cuprinde și anul acesta 5 curse pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani. Acestea au loc în fiecare oraș prin care trece caravana ciclistă, iar participarea este gratuită.

Turul României 2023, transmis pe DigiSport și TVR

Fanii competiției vor putea urmări Turul României 2023 în direct atât online, pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan (RO), precum și pe DigiSport. Astfel, competiția va fi transmisă zilnic în perioada 18-22 octombrie pe DigiSport, iar pe TVR2 și TVR1 vor fi difuzate rezumatele fiecărei etape.

Turul României 2023 este organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Agenția Națională pentru Sport și Auchan România, în calitate de partener principal.

În cadrul competiției din acest an vor fi acordate 6 tricouri distinctive:

Sponsori eveniment: Whiskas, Pizza Guseppe, Zuzu Fit, elit, Pepsi Max, Clear, Olympus, Hochland, Meda, GoKiddy.

Partener mobilitate: Petrom

Apa oficială: Aquavia

Partener tehnic: Bellotto

Parteneri instituționali:


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.