Sport

Echipa de handbal masculin CSM Focșani 2007 are dreptul de a participa în preliminariile unei importante competiții europene

Ziarul de Vrancea
31 mai 2021 1150 vizualizări

După disputarea sâmbătă 29 mai 2021 a semifinalelor Cupei României la handbal masculin , echipa CSM Focșani 2007 a dobândit dreptul de a participa în preliminariile Challenge Cup, a doua competiție la nivel european după Champions League.Astfel deoarece în finala Cupei României la handbal masculin se vor întâlni, astăzi duminică 30 mai 2021, echipele  Dinamo București și AHC Constanța (locul 1 și 2 din prima ligă, ambele fiind calificate automat în cupele europene), CSM 2007 Focșani, locul 5 în clasamnetul Ligii Naționale Masculine de Handbal (LNMH) la finalui sezonului 2020/21, are dreptul de a participa în preliminariile Challenge Cup, a doua competiție la nivel european după Champions League.Este o regulă a federației europene de handbal prin care cea mai bună echipă clasată în urma celorlalte participante de drept în cupele europene poate accede în preliminarii dacă finala cupei e disputată de două echipe deja calificate în cupele europene.După ce a aflat această veste primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă a postat pe contul său de facebook următorul mesaj

”Pentru prima oară în istoria sportului de echipă focșănean, municipiul nostru poate fi reprezentat într-o cupă europeană de o echipă de club din Focșani!

Un drept pe deplin meritat câștigat de echipa noastră de handbal datorită locului ocupat în clasament la finalul sezonului trecut.

În urma finalei din Cupa României dintre Dinamo București și AHC Constanța (locul 1 și 2 din prima ligă, ambele fiind calificate automat în cupele europene), CSM 2007 Focșani, locul 5 la finalui sezonului, are dreptul de a participa în preliminariile Challenge Cup, a doua competiție la nivel european după Champions League.

E o regulă a federației europene de handbal prin care cea mai bună echipă clasată în urma celorlalte participante de drept în cupele europene poate accede în preliminarii dacă finala cupei e disputată de două echipe deja calificate în cupele europene.

Pentru acest lucru e nevoie ca Federația Română de Handbal și clubul nostru să ceară acest drep forului suprem european printr-un wild card.

Ar fi o performanță istorică la care cu greu ne-am fi putut gândi în anii trecuți, sportul focșănean nefiind reprezentat până în 2016 de nicio echipă la nivelul unei prime ligi din nicio ramură sportivă.

Ar fi, de asemenea, o încununare a muncii acestor băieți minunați și un premiu pentru suporterii noștri excepționali și toată suflarea sportivă din oraș.

Dar pentru acest lucru echipa are nevoie de continuitate și de susținere financiară pentru că riscăm ca începând cu luna iunie, cei mai mulți dintre jucători să plece la alte formații pentru că nu le putem reînnoi contractele, iar echipa să fie retrasă în liga a doua sau chiar desființată.

Îi rog pe consilierii locali PNL-USR să înțeleagă că sportul nu are culoare politică”-Cristi Valentin Misăilă

Text informații + foto:Cristi Valentin Misăilă

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.