Sport

Drum bun spre turneul final

Ziarul de Vrancea
17 nov 2018 466 vizualizări

Handbalistele de la CSM au terminat grupa D a Ligii Campionilor pe primul loc și va juca în grupa principală cu Györ, Thüringer și Krim Ljubljana

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a învins ieri pe teren propriu, formația germană SG BBM Bietigheim, scor 32-24 (14-13), în ultimul meci din Grupa D a Ligii Campionilor. Cum celălalt meci al grupei, Vipers Kristiansand – Ferencvaros Budapesta (scor, 35-27), s-a disputat sâmbătă, iar rezultatele cu Bietigheim nu contează în grupele principale, partida de ieri a avut un caracter aproape amical. În prima repriză și la începutul părții secunde scorul a oscilat, ba chiar cu echipa germană mai mult în avantaj, ecart maxim de trei goluri. După aceea, formația pregătită de Dragan Dukic s-a dezlănțuit și a înscris gol după gol, reușind să puncteze de cinci ori și de la mare distanță profitând de faptul că antrenorul danez al oaspetelor, Martin Albertsen a scos deseori portarul pe faza de atac pentru a-și crea superioritate. Pentru CSM au marcat Andre Lekic 6 goluri, Cristina Neagu 5,  Majda Mehmedovic 4, Jovanka Radicevic 3, Elizabeth Omoregie 3, Iulia Curea 2, Oana Manea 2, Dragana Cvijic 2, Aneta Udriștioiu 1, Bianca Bazaliu 1,Barbara Lazovic 1, Nathalie Hagman 1 și portarul Jelena Grubisic 1. Astfel, clasamentul final al grupei D se prezintă astfel: 1.CSM – 8 p; 2. Vipers – 7 p; 3. Ferencvaros – 6 p; 4. Bietigheim – 0 p. Primele trei echipe calificate, vor întâlni în grupa principală B, primele trei din grupa C, cu rezultatele directe obținute în prima fază. Astfel, clasamentul de pornire al acestei noi grupe este: 1. Györi ETO – 8 p; 2. CSM – 6 p; 3. Vipers – 4 p; 4. Krim Ljubljana – 3 p; 5. Ferencvaros – 2 p; 6. Thüringer HC – 2 p. În grupa principală A, situația este următoarea: Rostov-Don – 7 p;  Metz – 5 p; Buducnost – 4 p; Copenhaga – 3 p; Odense – 3 p; Brest-Bretagne – 2 p.  În grupele principale se va lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției, în care vor ajunge primele patru clasate, iar ulterior vor evolua pentru calificarea la Turneul Final Four. Meciurile din grupele principale vor avea loc între 25 ianuarie și 10 martie 2019, cele eliminatorii din sferturi în 5-7 aprilie (turul) și 12-14 aprilie 2019 (returul), iar Turneul Final Four va avea loc, din nou, la Budapesta, în 11-12 mai 2019.

* În Cupa EHF, SCM Râmnicu Vâlcea a ratat calificarea în faza grupelor, după ce a fost învinsă, ieri, de formația daneză Herning-Ikast Handbold, cu scorul de 19-21 (10-14), în manșa retur din turul al treilea al competiției. În tur, Ikast a câștigat cu scorul de 22-16 (7-5), diferență suficientă în perspectiva calificării în grupe, pe care o obține cu scorul general de 43-35. Însă celelalte echipe au obținut calificări. SCM Craiova a învins cu 19-18 (10-9) echipa Borussia Dortmund (după 19-17 în tur), iar Măgura Cisnădie a învins pe teren propriu, scor 26-18 (10-10) echipa rusă Zvezda Zvenigorod. În tur, a fost 29-24 pentru rusoaice.

* Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanța a învins sâmbătă, în deplasare, formația suedeză HK Malmö, cu scorul de 23-22 (9-14), în prima manșă din turul al treilea al Cupei EHF. Meciul retur va avea loc la Constanța, în 25 noiembrie, iar câștigătoarea din dubla manșă se va califica în grupele Cupei EHF. În Cupa Challenge, CSM București s-a calificat în optimi, după ce a învins, în cele două meciuri disputate la București, formația cipriotă Panassos Strovolou cu 32-24 (17-10) și 47-14 (23-9)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.