Sport

Direcția de Sport atrage atenția că este nevoie de o pistă de atletism în Focșani: ”Sportivii se antrenează pe șosele și teren accidentat”

Mihai Boicu
14 aug 2019 1363 vizualizări

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea și-a prezentat bilanțul activității pe primele șase luni ale anului la ședința Colegiului Prefectural care a avut loc miercuri. Prin programul ”Promovarea sportului de performanță” au fost organizate 15 competiții/acțiuni, valorificarea condițiilor specifice locale și susținerea sportivilor de performanță, creșterea implicării în colaborarea cu federațiile naționale pentru organizarea în comună a mai multor competiții. 

În cadrul programului ”Sportul pentru toți” au fost realizate 38 de competiții. De asemenea, a fost facilitat accesul cetățenilor la bazele sportive construite din fonduri publice prin intermediul programului ”Mișcare pentru sănătate”. La nivel de județ există un total de 127 de baze sportive, baza de date fiind în curs de actualizare. 51 de unități administrativ teritoriale au în administrare baze sportive, starea acestora diferind de la caz la caz. ”O problemă urgentă, propusă spre rezolvare către autoritățile locale/județene, este amenajarea unei piste de atletism, având în vedere faptul că la nivelul municipiului Focșani nu există nici o pistă adecvată pentru desfășurarea activităților atletice, sportivii care sunt angrenați în sportul de performanță antrenându-se pe șosele și teren accidentat. Este păcat ca o bază sportivă cum este cea de la Complexul Sportiv Milcov Sud sau Stadionul Tineretului să nu aibă o suprafață specifică (pistă tip tartan) pentru desfășurarea antrenamentelor sportivilor de performanță, dar totodată necesară și cetățenilor municipiului Focșani”, se arată raportul DJTS Vrancea. La nivel de județ există 120 de asociații sportive fără personalitate juridică, potrivit datelor din registrul de evidență de la Direcție. (M. B.)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.