Sport

Dinamo, în anticamera granzilor

Ziarul de Vrancea
21 feb 2020 766 vizualizări

Campionii naționali la handbal au câștigat la Lisabona meciul cu Sporting și așteaptă returul de la București pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor * Fetele de la Vâlcea, aproape de play-off

Campioana României la handbal masculin a învins sâmbătă, în deplasare, formația portugheză Sporting Lisabona, cu scorul de 26-25 (13-9), în manșa tur a barajului pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. Dinamo a dominat meciul în marea majoritate a timpului și a obținut o victorie la limită, dar prețioasă, care se poate dovedi decisivă în încercarea de calificare în optimile de finală.Gazdele au evoluat mai bine în prima parte a meciului și au condus cu 7-5, însă Dinamo a întors rezultatul și a intrat la pauză cu un avantaj de patru goluri, 13-9, după ce scorul a fost 9-9. În repriza secundă, Dinamo a fost permanent la conducere, cu o singură excepție, în min. 56, când a fost 24-24. Dinamo a marcat de două ori la rând și s-a desprins la 26-24, într-un final pe muchie de cuțit, Sporting a mai marcat o dată, iar Dinamo a ratat ultimul atac.Ante Kuduz a marcat 7 goluri pentru Dinamo, Mihai Asoltanei 6, Kamel Alouini 3, Răzvan Gavriloaia 3, Raul Nantes 3, Muhamed Zulfic 2, Mamdouh Shebib 1 și Stefan Vujic 1.

Extrema dreaptă Valentin Ghionea a fost cel mai bun jucător de la Sporting, cu 8 goluri marcate.Anul trecut, tot în baraj, Dinamo a pierdut la limită ambele manșe cu Sporting.Manșa secundă va avea loc duminică, la București.

*Campioana en-titre a României la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a remizat sâmbătă, în deplasare, cu formația slovenă Krim Ljubljana, scor 28-28 (12-13), în al patrulea meci din grupa principală II a Ligii Campionilor. Campioana României a scăpat printre degete victoria, primind gol cu zece secunde înainte de final din aruncare de la 7 metri. Totuși, echipa vâlceană a obținut un punct important, care se poate dovedi decisiv în lupta pentru calificarea în sferturile de finală. După un început de tatonare, SCM s-a desprins la 5-3 (min. 13), iar apoi a condus la trei goluri, 7-4 (‘17). Ultimele zece minute ale primei reprize au aparținut slovenelor, care au reușit să întoarcă scorul și să intre la pauză cu avantaj minim, 13-12. Krim a condus în debutul reprizei secunde cu 16-12, dar formația vâlceană a marcat de patru ori la rând, egalând, 16-16. Gazdele au rămas la cârmă până în ultimul sfert de oră, când formația de pe malul Oltului a preluat controlul, a avut 26-24, însă nu a reușit să tranșeze soarta partidei și a fost egalată în ultimele secunde, 28-28. Pentru SCM au înscris Mireya Gonzalez 7 goluri, Asma Elghaoui 6, Marta Lopez 4, Samara Da Silva 2, Kristina Liscevic 2, Jelena Trifunovic 2, Ann Grete Norgaard 2, Mădălina Zamfirescu 1, Alexandra Badea 1, Cristina Florica 1. Înaintea derbiului grupei, Brest-Bretagne (13 p) - Györi Audio (13 p), SCM ocupă locul IV, cu inci puncte, cu cinci mai puține decât Buducnost, dar înaintea echipelor Krim (3 p) și IK Savehöf (2). Într-un alt joc, IK Savehöf – Buducnost 24-33. Echipa vâlceană va juca în penultima etapă acasă cu Savehöf, pe 29 februarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.