Sport

Dialog de la distanță

Ziarul de Vrancea
12 oct 2017 2034 vizualizări

în prima etapă a returului sezonului regulat, CFR Cluj joacă acasă cu FC Botoșani, iar Steaua se deplasează la o azvârlitură de băț, la Voluntari

 

Returul sezonului regulat al Ligii I care începe astăzi se dispută sub semnul luptei pentru calificarea în play-off. Dacă returul ar dura (prin absurd) câteva etape, am putea spune că cinci echipe (CFR, FCSB, Craiova, Astra și Botoșani) sunt aproape de intrare, iar pentru al șaselea loc s-ar bate Viitorul (campioana!), Timișoara și Dinamo (da, Dinamo!), cu oarece șanse pentru Iași, Voluntari sau chiar Concordia. Însă returul acesta tot 13 etape are în traistă și foarte multe se pot întâmpla, mai ales într-un climat foarte nesigur în care își desfășoară activitatea fotbalul, ca și multe alte chestii. Au loc campanii de transfer (iarna se apropie!), mai apar insolvențe și falimente, își mai bagă coada și DNA, astfel că orice pronostic devine superfluu. Să ne mărginim la etapa care deschide această fază și care nu programează niciun fel de derby, mai clasic sau mai modern, dar aduce în atenție două partide interesante: CFR Cluj – FC Botoșani și FC Voluntari – FCS București. Dacă privim loturile și antrenorii, pare-se că duelul pentru titlu se va da între CFR Cluj și FCSB. Dacă echipa bucureșteană nu este marea favorită a luptei, vinovatul este Gigi Becali care se bagă unde nu-i fierbe oala. La Cluj, lucrurile par mai simple, Dan Petrescu este tartor, echipa are dubluri pe posturi, singura problemă la fiecare meci este cine bate loviturile de pedeapsă. Opinăm că echipele favorite nu au cum să rateze victoria, iar o surpriză la Cluj ar fi un pas imens al botoșănenilor înspre o performanță istorică. Nu numai elevii lui Costel Enache sunt cu ochii pe play-off, ci și megieșii lor de pe Bahlui, care au un joc și mai greu, cu Craiova, fiindcă se dispută în Copou și un eșec ustură la adevăr. Pe de altă parte, pentru olteni cele trei puncte sunt vitale în scopul menținerii trenei față de cele două favorite. În zona retrogradării, Gaz Metan Mediaș și Sepsi au meciuri foarte dificile acasă cu Viitorul, respectiv, Astra, iar Concordia încearcă să-și manifeste apetența pentru jocurile în deplasare chiar pe Bega. Numai că Timișoara nu e în județul Ilfov precum Voluntari și treaba este mai complicată. Dinamo – Juventus este poate singurul meci fără bătăi de cap din rundă. Sau mai știi?

Programul etapei a  XIV-a

Vineri: FC Voluntari – FCS București (în tur, 1-2, ora 18:45).

Sâmbătă : Gaz Metan Mediaș - FC Viitorul (0-3, 16:30); CSM Poli Iași – CSU Craiova (0-2, 19:15).

Duminică: Sepsi Sfântu Gheorghe – Astra Giurgiu (0-1, 18:00), CFR Cluj – FC Botoșani (1-1, 20:45).

Luni: ACS Poli Timișoara – Concordia Chiajna (1-0, 18:00), Dinamo – Juventus (3-0, 20:45).

Clasament: 1. CFR – 32 p; 2. FCSB – 28 p; 3. Craiova -26 p; 4. Astra – 23 p; 5. Botoșani – 23 p; 6. Timișoara – 18 p; 7. Dinamo – 17 p; 8. Viitorul – 17 p; 9. Voluntari – 15 p; 10. Iași – 15 p; 11. Chiajna -14 p; 12. Sepsi – 10 p; 13. Mediaș - 9 p; 14. Juventus – 4 p.

 

 

  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.