Sport

CSM se ține de șotii

Ziarul de Vrancea
2 mar 2019 510 vizualizări

Handbalistele bucureștene au fost învinse în Liga Campionilor de o formație care a pierdut orice șansă de calificare, Krim Ljubljana

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de formația Krim Ljubljana, cu scorul de 22-23 (11-12), în penultimul meci din grupa a II-a a Ligii Campionilor. Pentru CSM au marcat Iulia Curea 9 goluri, Barbara Lazovic 5, Elizabeth Omoregie 3, Dragana Cvijic 3, Ivana Radicevic 1 și Oana Manea 1. Echipa bucureșteană are șanse pur teoretice să prindă locul II. Mai mult, locul III îi este amenințat de Ferencvaros . Campioana României a cedat în fața unei echipe care nu mai avea nicio șansă la calificarea în sferturile de finală.

Andrea Lekic a fost singura absență față de meciul trecut cu Györ (scor 25-27), când „tigroaicele” au arătat totuși vână. Cu Krim Ljubljana, o formație modestă din punct de vedere al lotului de jucătoare, CSM București nu a avut nici atitudine, nici dorință, nu a avut practic nimic din jocul unei echipe cu mari pretenții. În prima parte, Dragana Cvijic a preluat oarecum rolul de lider în teren și a fost printre puținele jucătoare care au jucat aproape de potențial. A mai ieșit în evidență căpitanul Iulia Curea, dar mai ales portarul Jelena Grubisic, cea care a și ținut tabela în frâu cu 10 intervenții.  Krim a intrat la cabine cu 12-11, dar calvarul avea să vină după pauză. Vreme de vreo 10-15 minute, CSM București a făcut doar act de prezență în teren, iar „furnicuțele” slovene au reușit să se desprindă la 19-12 (min. 42), chiar și spre uluiala gazdelor.

Celelalte rezultate ale penultimei runde în grupa principală II: Györ – Ferencvaros 32-32; Thüringer – Kristiansand 21-29. Clasament: 1. Györ – 16 p; 2. Kristiansand – 12 p; 3. CSM – 10 p; 4. Ferencvaros – 10 p; 5. Krim – 5 p; 6. Thüringer – 1 p. Ultima etapă: CSM – Thüringer, Kristiansand – Györ, Ferencvaros – Krim.

Rezultat mare pentru Dobrogea Sud

HC Dobrogea Sud Constanța a obținut o victorie importantă, ieri,  scor 28-26 în deplasare cu  Liberbank Cuenca, și a ajuns la un meci distanță de calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF. Partida s-a desfășurat în cadrul etapei a 4IVa a Grupei C. Constanța a pierdut primele două jocuri din grupă în Cupa EHF, 25-29 cu Holstebro în deplasare și 29-35 cu FC Porto pe teren propriu, dar nu a depus armele. „Delfinii” au jucat „dubla” cu Liberbank Cuenca la „totul sau nimic”, iar la sfârșitul celor 120 de minute au intrat în posesia tuturor celor patru puncte. Ajutată și de FC Porto, care a câștigat ambele partide cu Holstebro, Constanța a urcat pe locul II în Grupa C.  După 34-26 pe teren propriu la începutul acestei săptămâni, Constanța a avut o misiune mult mai dificilă la partida retur în Spania. Cele două formații au fost într-un echilibru aproape total pe parcursul celor 60 de minute, fiind înregistrate dese răsturnări de situație. Nicio echipă nu a reușit însă desprinderea la mai mult de trei goluri. HCDS a reușit să facă sprintul spre victorie grație unei evoluții mai pragmatice. În urma rezultatului, Constanța a urcat pe locul 2 în grupă și poate obține calificarea în sferurile de finală pe teren propriu, în următoarea partidă cu Holstebro care va avea loc pe 23 martie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.