Sport

Copil nu merge la Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
5 sep 2017 465 vizualizări

România va lupta cu Austria pentru menținerea în grupa I Euro-africană fără cel mai bun jucător * Marius a renunțat la participare pentru a se menține în Top 100 ATP

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, ieri, că Horia Tecău, Dragoș Dima, Nicolae Frunză și Bogdan Borza sunt componenții echipei României pentru meciul cu Austria, din barajul pentru menținerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.  "Tecău, Dima, Frunză, Jianu și Borza sunt jucătorii convocați pentru meciul cu Austria care se va disputa pe zgură în deplasare, în perioada 15-17 septembrie. în cursul zilei de astăzi vom afla și componența echipei Austriei. Dacă racheta lor numărul 1 va fi Dominic Thiem (numărul 8 ATP), atunci șansele noastre sunt aceleași ca în situația în care Marius Copil s-ar fi aflat în echipa noastră", a spus Cosac. Acesta a explicat că Marius Copil are o problemă la umăr și din acest motiv nu face parte din echipă pentru acest meci. "Eu am avut o discuție cu Marius Copil înainte să plece în străinătate. Mi-a spus că are o problemă cu umărul și nu vrea să revină pe zgură pentru că s-ar accentua", a precizat George Cosac. Cel mai bun tenisman român la simplu al momentului, Marius Copil, aflat pe locul 87 în clasamentul ATP, a anunțat pe contul său de Facebook că nu va participa la meciul cu Austria: ''Cu părere de rău, vă anunț că am ales să nu fac parte din echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Austria. Mi-aș fi dorit foarte mult să joc, însă am fost pus în fața unei decizii foarte grele: top 100 ATP vs o săptămână de Cupa Davis pe altă suprafață. Mai am multe puncte de apărat, iar obiectivul meu este de a termina anul cât mai sus în clasamentul ATP'', a afirmat Copil (26 ani), în mesajul său.

Din lotul României mai lipsesc Florin Mergea, aflat în prezent pe locul 50 în clasamentul mondial de dublu, și experimentatul Adrian Ungur (32 ani), ocupantul locul 423 în ierarhia ATP de simplu.  Tecău (32 ani) ocupă locul 27 în clasamentul ATP de dublu, Dragoș Dima (25 ani) este numărul 568 la simplu, Frunză (19 ani) — 590, Borza (20 ani) — 811. Cu lotul va face deplasarea și juniorul Filip Jianu (16 ani) — 1.365 ATP. Meciul Austria — România, din primul tur al play-off-ului pentru menținerea în grupa I valorică a zonei, se va desfășura în perioada 15-17 septembrie, la Wels, pe zgură.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.