Sport

Copil a intrat în priză

Ziarul de Vrancea
20 oct 2018 482 vizualizări

 Marius a intrat pe tabloul principal la Basel, după victorii la Mischa Zverev și Dusan Lajovic * Kvitova și Wozniacki, învinse în primele meciuri, la Singapore

Jucătorul de tenis Marius Copil (90 ATP), pe atât de inconstant, cât și talentat, a legat două victorii frumoase, în fața unor jucători mai bine situați, și s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Basel, dotat cu premii totale de aproape două milioane de euro. În primul tur de calificări, Copil l-a învins cu 7-5, 7-5 pe germanul Mischa Zverev (71 ATP). Copil a mers perfect pe propriul serviciu, nelăsând prea multe șanse de break. Practic, Zverev a avut doar două șanse, în setul secund, la 5-5, dar fără succes. În privința oportunităților de break ale lui Copil, acesta și-a creat opt șanse, din care a fructificat două. Ambele au venit în ultimele game-uri ale seturilor, când a închis cu 7-5. Partida a durat o oră și 30 de minute. În meciul decisiv pentru accesul la tabloul principal, Marius l-a învins pe sârbul Dusan Lajovic (50, ATP) cu 6-3, 6-4. Ca și în partida anterioară, Copil a stat foarte bine pe propriul serviciu. În primul set nu i-a oferit nici măcar o șansă de break adversarului său. Nici Marius nu și-a creat prea multe oportunități de break. A avut una singură, pe care a fructificat-o în primul game de serviciu al adversarului, iar ulterior s-a mers cap la cap. Prima manșă a fost închisă după 30 de minute, cu scorul de 6-3. Al doilea set a început la fel de bine pentru român. A ”spart” repede, iar break-ul l-a făcut să se distanțeze la 3-1. La singura oportunitate de re-break, Lajovic a restabilit egalitatea, 4-4, dar Copil a trecut din nou în avantaj și s-a distanțat la 5-4, iar ulterior a închis meciul, după o oră și 8 minute de joc efectiv.

* La Singapore a început Turneul Campioanelor, din păcate, fără Simona Halep, liderul mondial, pe tablou. Ieri s-au jucat meciurile primei etape din Grupa Albă. Ucraineanca Elena Svitolina (6 WTA), a învins-o pe “vecina” sa de clasament, Petra Kvitova, situată cu un loc mai jos, scor 6-3, 6-3, după o partidă care a durat aproape o oră și jumătate. În celălalt meci al grupei, Karolina Pliskova (8 WTA) a învins-o cu 6-2, 6-4 pe deținătoarea trofeului, Caroline Wozniacki (2 WTA). În cea de-a doua rundă, marți, se vor juca partidele Svitolina – Pliskova și Kvitova – Wozniacki. Astăzi, de la ora 14:30, au loc primele meciuri din Grupa Roșie: Naomi Osaka – Sloane Stephens și Angelique Kerber – Kiki Bertens.

*  Jucătoarea rusă Daria Kasatkina (14 WTA)  a câștigat turneul Kremlin Cup, de la Moscova, al doilea său trofeu. În finală, Kasatkina a învins-o cu 2-6, 7-6, 6-4 pe tunisianca Ons Jabeur (101). Sportiva din Rusia mai are un singur trofeu WTA în palmares, cel obținut la Charleston, în 2017. Tot anul trecut, asatkina a fost învinsă în finală la Moscova de Julia Görges.

* Julia Görges  a câștigat turneul de la Luxemburg (250.000 $). Germana a învins-o în finală cu 6-4, 7-5 pe elvețianca Belinda Bencic (47). Pentru jucătoarea din Germania este al doilea trofeu din acest an, după cel obținut la Auckland. Julia mai are în palmares patru trofee la simplu.

* Finalele ATP ale săptămânii: Karen Hacianov (Rusia) – Adrian Mannarino (Franța) 6-2, 6-0 la Moscova; Stephanos Tsitsipas (Grecia) – Ernests Gulbis (Letonia) 6-4, 6-4; Kyle Edmund (Marea Britanie) – Gaël Monfils (Franța) 3-6, 7-6, 7-6 la Antwerp.

Top 10 WTA: 1 (1). Simona Halep (România) – 6.921 p; 2 (3). Angelique Kerber (Germania) – 5.375 p; 3 (2).Caroline Wozniacki (Danemarca) – 5.086  p; 4 (4). Naomi Osaka (Japonia) – 4.740 p; 5 (7). Petra Kvitova (Cehia) – 4.255 p; 6 (8). Sloane Stephens (SUA) – 3.943 p; 7(6). Elina Svitolina (Ucraina) – 3.850 p; 8 (5). Karolina Pliskova (Cehia) – 3.850 p; 9 (10). Kiki Bertens (Olanda) – 3.710 p; 10 (-). Daria Kasatkina (Rusia) – 3.315 p. Pozțiile celorlalte jucătoare române din Top 200: Mihaela Buzărnescu – 24 (25); Irina Begu – 66 (53); Ana Bogdan – 72 (73); Monica Niculescu – 82 (82); Sorana Cîrstea – 85 (86); Irina Bara – 140 (141); Alexandra Dulgheru – 146 (143). La dublu: Irina Begu – 23 (25); Mihaela Buzărnescu – 24 (27); Monica Niculescu – 47 (46); Raluca Olaru –  44(52); Irina Bara – 77 (77); Sorana Cîrstea –90 (90).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.