Sport

Confesiunea lui Armstrong

Ziarul de Vrancea
17 mai 2020 1016 vizualizări

Prima oară m-am dopat la 21 de ani”, spune boss-ul ciclismului mondial

Ciclistul american Lance Armstrong afirmă că avea doar 21 de ani atunci când a început să se dopeze, dezvăluirea fiind făcută în documentarul „Lance”, care va fi difuzat în două părți, pe 24 și 31 mai, de postul american ESPN. După anunțul de prezentate făcut săptămâna trecută, ESPN a difuzat câteva secvențe în premieră din acest documentar, în cursul zilei de luni. „Când m-am dopat pentru prima oară? Trebuie să fi avut 21 de ani, era în timpul primului meu sezon ca profesionist”, a indicat Armstrong, care a cucerit titlul de campion mondial în anul respectiv (1993), la Oslo. Fostul rutier, care a câștigat de șapte ori Turul Franței după ce a reușit să învingă un cancer testicular, a mai spus că „nu știe” dacă dopajul i-ar fi cauzat teribila maladie. „Dacă dopajul mi-a produs cancerul? Nu știu, însă nu pot spune cu siguranță că nu”, a subliniat americanul, indicând totodată că a utilizat hormoni de creștere în 1996, cu puțin timp înainte să fie diagnosticat cu cancer. În ianuarie 2013, Lance Armstrong a recunoscut, în cursul unui interviu acordat celebrei Oprah Winfrey, că a recurs la dopaj în cea mai mare parte a carierei sale sportive. „Le Boss”, cum era supranumit ciclistul american în perioada sa de glorie, a fost suspendat pe viață în octombrie 2012 de către Uniunea Ciclistă Internațională (UCI), care i-a retras din palmares cele șapte titluri cucerite în Marea Buclă.

ESPN va prezenta suișurile și coborâșurile carierei rutierului texan, dându-i totodată cuvântul fostului său coechipier George Hincapie sau lui Derek Bouchard-Hall, fostul conducător al ciclismului american.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.