Sport

Cluburi, creșteți-vă pepiniera!

Ziarul de Vrancea
26 apr 2021 706 vizualizări

Controversata regulă a jucătorilor U21 în Liha Iva fi schimbată joi la FRF

Regula jucătorilor U21 a stârnit multe controverse în Liga I, dar preșdintele FRF, Răzvan Burleanu, este decis să meargă și mai departe și va propune o nouă modificare, cu scopul de a proteja și mai mult tinerii jucători din campionatul intern. Momentan, cluburile din Liga 1 sunt obligate să înceapă fiecare meci cu minimum doi jucători sub 21 de ani. Faptul că doar un astfel de jucător trebuie să fie pe teren pe tot parcursul partidelor, îi face pe mulți antrenori să facă o înlocuire în primele minute.

Potrivit site-ului gsp.ro, oficialii FRF vor să-i scutească pe tinerii fotbaliști de această situație jenantă, iar în Comitetul Executiv de joi, președintele Răzvan Burleanu va propune modificarea acestei reguli. Schimbarea va consta în faptul că echipele vor fi obligate să păstreze cel puțin o repriză ambii jucători U21 în teren, iar unul să fie pe teren toate cele 90 de minute.

Astfel, antrenorii nu vor mai putea renunța la un jucător tânăr la prima întrerupere. Totuși, acest lucru va stârni o mare nemulțumire în rândul unor echipe, care nici cu actualul regulament nu erau de acord. Argumentele acestora sunt că această regulă nu se regăsește nicăieri în fotbalul profesionist și că antenorii nu își pot folosi cei mai buni jucători din lot. „„În ultimul an, în Liga 1 au intrat 30 de milioane de euro, comparativ cu cele 28 de milioane care intră din drepturile TV. 26,3 de milioane reprezintă transferurile lui Man, Mihăilă, Louis Munteanu sau Dima. Trebuie să acceptăm niște reglementări stricte, să le dăm șansa jucătorilor tineri să joace în Liga I și să concurăm cu alte campionate din regiune. Polonia, Croația sau Serbia transferă jucători pe sume mult mai mari.Adrian Mutu și Mirel Rădoi s-au bazat pe 52 de jucători până acum, dintre care doar Andrei Rațiu nu a evoluat în România. Înseamnă că s-a întâmplat ceva bun, cluburile din România au înțeles că trebuie să acorde mai multe șanse jucătorilor tineri. În următoarea ședință de Comitet Executiv vom lua o decizie în privința acestei reguli pentru sezoanele următoare. Vom vedea ce hotărâre vom lua în cazul celui de-al doilea jucător U21”, declară Răzvan Burleanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.