Sport

Careul handbalului european

Ziarul de Vrancea
21 ian 2020 970 vizualizări

Se cunosc semifinalele Campionatului European masculin: Spania – Slovenia și Norvegia - Croația

Echipele naționale de handbal masculin ale Spaniei, Croației, Norvegiei și Sloveniei sunt semifinalistele Campionatului European din 2020, în urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă din grupele principale. Chiar dacă partide din grupele principale s-au jucat și ieri, Spania, Croația, respectiv Norvegia, Slovenia, nu mai pot pierde primele două locuri, astfel că se califică în semifinale. Norvegia, care găzduiește această ediție împreună cu Austria și Suedia, a învins la Malmö cu scorul de 31-28, echipa Islandei. Vicecampioană mondială în 2017 și 2019, Norvegia este neînvinsă în acest turneu, însă a avut ceva emoții în acest, deși a început în forță, conducând cu 7-0 și 11-3, pentru ca la pauză să aibă 19-12. Portarul Viktor Gisli Hallgrimsson, ales omul meciului, nu a fost suficient pentru ca Islanda să obțină măcar un punct în acest meci. Sander Sagosen, cu 8 goluri, conduce în clasamentul marcatorilor la EURO 2020, cu 51 de reușite. Norvegia și-a asigurat prezența în careul de ași în urma victoriei Suediei în fața Ungariei, cu 24-18, din cealaltă grupă fiind deja calificate în semifinale Spania și Croația. Slovenia, care marți a învins Portugalia cu 29-24, s-ar fi putut mulțumi și cu un egal în fața Norvegiei pentru a obține și ea calificarea în semifinale. Doar o victorie a Ungariei în fața Portugaliei și un rezultat nefavorabil mai putea împiedica Slovenia să joace semifinala. Deși Norvegia a învins Slovenia cu 33-30, ungurii au pierdut meciul cu Portugalia la scorul de 30-33 și au ratat singura șansă. Aseară mai rămăsese de disputat meciul Suedia – Islanda care nu influențează calificarea.

În grupa A, singura necunoscută era ordinea în care se clasează Spania și Croația, pentru a se ști „încrucișările” din semifinale. Meciul direct dintre spanioli și croați s-a încheiat egal, scor 22-22, astfel că Spania a câștigat grupa la golaveraj. Astfel, semifinalele, Spania – Slovenia și Norvegia – Croația se vor juca vineri. Sâmbătă se vor juca partidele pentru locurile V-VI, respectiv III-IV. Finala pentru cucerirea trofeului se dispută duminică. Toate aceste meciuri vor avea loc la Stockholm.

Campionatul European din 2020 este primul din istoria de 14 ediții a competiției cu 24 de echipe la start și tot primul găzduit de trei națiuni: Austria, Norvegia și Suedia. Campioana europeană en-titre este Spania. Câștigătoarea trofeului din acest an va obține calificarea directă la CM din 2021 și, mai ales la JO de la Tokyo, iar medaliatele cu argint și bronz la CM din 2021.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.