Sport

Campionatul Sloveniei din Nordul Spaniei

Ziarul de Vrancea
5 apr 2021 646 vizualizări

Vedetele  Roglic și Pogacar se hărțuiesc reciproc în Turul Țării Bascilor, dar etapa a doua a revenit unui om de-al casei

Ciclistul spaniol Alex Aranburu a câștigat etapa a II-a a Turului Țării Bascilor, disputată pe distanța a 154,8 km între localitățile Amurrio și Laudio, după ce prima etapă susținută luni, a stabilit primul lider al competiției. Aceasta a fost un contratimp de 13,8 km, care a avut pe traseu o cățărare de 2,4 kilometri cu o pantă medie de 7,2%, dar și un zid de 300 de metri la final pe care panta medie a fost de 12,3 %. Slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) a fost cel mai rapid, fiind urmat de Brandon Mcnulty, ”locotnenentul” lui Tadej Pogacar la UAE a avut un parcurs excelent și a fost până în ultimii metri în fața reperului stabilit de Roglic. Și totuși rutierul de la Jumbo Visma a terminat cu doar două secunde în urma slovenului. Totuși, emoțiile pentru Primoz nu s-au încheiat decât la sosirea compatriotului și rivalului său Tadej Pogacar, care însă a sosit al cincilea la 28 de secunde, în urma coechipierilor lui Roglic, Jonas Vingegaard și Tobias Fors.

Traseul etapei de ieri a fost destul de complicat, atât din pricina reliefului, cât și a suprafeței de rulare, pe unele porțiuni. Cei doi mari favoriți, și-au arătat „mușchii”, dar fără a se întrebuința serios. Mai insistent a fost Pogacar, devansat de Roglic de la contratimp, ajutat de coechiperul său Mcnulty. Pe acest traseu dificil s-a impus, totuși un „om al casei”, bascul Alex Aranburu. El a atacat la 10 km de linia de sosire, chiar pe coborârea după ultima cățărare și, ca un bun cunoscător al locurilor, s-a desprins decisiv și, profitând de pasivitatea relativă a plutonului, preocupat de sprintul final, dar și de cunoașterea locurilor, a câștigat „en solitaire”, obținând prima victorie din acest sezon pentru Astana (la care a venit de anul trecut) și prima victorie personală de etapă în World Tour. El a fost urmat de de coechipierul său, Oscar Fraile, tot de la Astana și tot „de-al casei!” și de Pogacar, Roglic clasându-se al șaselea, în același timp ce cei doi. Pogacar a câștigat bonificația de patru secunde.apropiindu-se la 24 de secunde de liderul clasamentului general. Între Roglic și Pogacar (clasat pe locul IV) sunt intercalați Aranburu (^5 s) și Mcnulty (^6)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.