Sport

Cade cortina în sportul alb

Ziarul de Vrancea
5 nov 2019 1541 vizualizări

Sezonul 2019 în tenisul mondial se apropie de final: în acest weekend începe Turneul Campionilor de la Londra, la care participă și Horia Tecău în concursul de dublu. Tot atunci, la Perth va avea loc finala Fed Cup între Australia și Franța, la care vedeta principală va fi numărul 1 mondial, Ashleigh Barty. Turneul final al Cupei Davis va încheia spectacolul, începând cu 18 noiembrie

Sârbul Novak Djokovic și elvețianul Roger Federer vor juca în aceeași grupă la Turneul Campionilor, la Londra, conform tragerii la sorți care a avut loc marți. La simplu, în grupa Björn Borg, alături de Djokovic și Federer se vor afla și austriacul Dominic Thiem și italianul Matteo Berrettini. Din grupa Andre Agassi vor face parte spaniolul Rafael Nadal, campionul en titre Alexander Zverev (Germania), rusul Danil Medvedev și grecul Stefanos Tsitsipas. La dublu, Horia Tecău și Olandezul Jean-Julien Rojer vor evolua în grupa Max Mirnîi, ei având programat primul meci luni, cu perechea germană Kevin Krawietz / Andreas Mies. Celelalte perechi din această grupă sunt Juan Sebastian Cabal / Robert Farah (Columbia, favorită nr. 1) și Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (Franța). În grupa care poartă numele suedezului Jonas Björkman, favorit este cuplul Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia, nr.2). Celelalte echipe sunt Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă), Ivan Dodig/Filip Polasek (Croația/Slovacia). Competiția se va desfășura la Londra în perioada 10-17 noiembrie. Federer a câștigat de cele mai multe ori Turneul Campionilor, având șase victorii, și este urmat de aproape de Djokovic, cu cinci succese.Acest turneu lipsește în continuare din palmaresul lui Nadal, care în weekend s-a retras de la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, înaintea semifinalei cu canadianul Denis Shapovalov, acuzând dureri la mușchii abdominali. Marți, spaniolul s-a arătat încrezător în legătură cu participarea sa la Londra, unde va încerca să-și apere fotoliul de lider mondial, amenințat de Djokovic.

*Au mai rămas câteva zile până la finala FedCup, iar Ashleigh Barty (1 WTA) s-a alăturat echipei Australiei la Perth, unde va avea loc duelul cu Franța (9-10 noiembrie). Învingătoare la Turneul Campioanelor, jucătoarea de 23 de ani este hotărâtă să încheie sezonul excelent din 2019 cu încă un trofeu. „Această săptămână a fost inclusă în calendarul meu de la începutul anului. Este ceva ce aștept de multă vreme. Ne-a luat doi sau trei ani ca să ajungem în această poziție, de a putea câștiga FedCup. E cu adevărat special. A fost un an incredibil pentru mine și echipa mea, acum m-am întors în Australia și tot ce contează este să încercăm să câștigăm trofeul”, a spus Ashleigh Barty.

După o săptămână încărcată la Turneul Campioanelor, Ashleigh Barty are timp de odihnă până miercuri, când va începe pregătirea pentru marea finală din FedCup. Australianca a avut două victorii și o înfrângere în faza grupelor competiției de la Shenzhen, apoi a eliminat-o pe Karolina Pliskova în semifinale și a învins-o în finală pe Elina Svitolina, deținătoarea trofeului (scor 6-4, 6-3). Ashleigh Barty a câștigat patru trofee în 2019: Birmingham, Roland Garros (Grand Slam), Miami (Premier Mandatory) și Turneul Campioanelor. Alțturi de Barty, din echipa căpitanului nejucător Alicia Molik mai fac parte Ajla Tomljanovic (51 WTA), Samantha Stosur (96 WTA), Astra Sharma (108) și Priscilla Hon (126). Echipa Franței este formată din Kristina Mladenovic (40), Caroline Garcia (45), Alizé Cornet (60), Florence Ferro (63) și Pauline Parmentier (122). Căpitan nejucător este Julien Benneteau.

Câștigătoare de șapte ori a competiției (1964, 1965, 1968, 1970, 1971, 1973 și 1974), Australia va fi gazda finalei care va avea loc în zilele de 9 și 10 noiembrie 2019. Meciurile se vor disputa în RAC Arena din Perth, iar suprafața de joc va fi hard. Duelul întâlnirilor directe este favorabil australiencelor: 5-1. De cealaltă parte, Franța a câștigat FedCup de două ori: 1997 și 2003. În semifinale, Australia a trecut de Belarus, în timp ce Franța a învins România cu 3-2 la Rouen.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.