Sport

Boxul riscă excluderea de la Olimpiadă

Ziarul de Vrancea
4 nov 2018 610 vizualizări

In fruntea forului care conduce boxul amator a fost înlocuit un mafiot cu altul

Uzbekul Gafur Rahimov a fost ales președintele al Asociației Internaținale de Box Amator (AIBA), sâmbătă, la Moscova. El a obținut 86 de voturi din 134, devansându-l pe kazahul Serik Konabaev. Rahimov era deja președinte interimar, dar este bănuit în SUA de legături cu crima organizată. Astfel, Comitetul Internațional Olimpic ar urma să suspende AIBA și să desemneze o altă organizație pentru a se ocupa de box la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. Votul de la Moscova s-a făcut cu buletine, deoarece, după mai multe încercări cu votul electronic, a apărut mereu un număr diferit de votanți. În februarie, președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, a declarat că locul boxului în rândul disciplinelor sportive de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 nu este asigurat. Boxul ar putea fi exclus de la Tokyo, din cauza problemelor din cadrul federației internaționale (AIBA).

CIO a suspendat ajutorul financiar acordat Federației Internaționale de Box (AIBA), după numirea controversatului om de afaceri Gafur Rahimov, bănuit în SUA de legături cu crima organizată, ca președinte iterimar al forului Confruntat cu numeroase acuzații de corupție și suspendat provizoriu de către Comisia de Disciplină a forului, taiwanezul Wu Ching Kuo a demisionat, la 20 noiembrie 2017, de la conducerea Federației Internaționale de Box (AIBA). Italianul Franco Falcinelli a preluat conducerea interimară a AIBA, dar și el a demisionat, în ianuarie, la congresul federației, de la Dubai, fiind înlocuit de vicepreședintele Rahimov, în vârstă de 66 de ani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.