Sport

Belarus sfidează pandemia

Ziarul de Vrancea
27 mar 2020 848 vizualizări

Campionatele de fotbal și hochei continuă nestingherite în această țară, în care președintele dă pase pe gheață, vedete NHL joacă în campionat iar fotbaliștii îi invită pe Messi și Ronaldo în campionatul lor * în Belarus, vodka, sauna și tractorul sunt remedii universale

După ce ligile europene s-au suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul de fotbal din Belarus este singurul care continuă, cu aprobarea Uniunii europene de fotbal.

Aleksandr Hleb, fostul mijlocaș ofensiv al echipei FC Barcelona, a invitat cele două mari vedete ale fotbalului mondial, argentinianul Lionel Messi și portughezul Cristiano Ronaldo, să vină să evolueze în campionatul țării sale, Belarus, singurul în care se mai joacă în prezent în Europa, ca urmare a pandemiei de coronavirus. „Acum toată lumea privește campionatul Belarus, toți ar trebui să se așeze în fața televizoarelor și să-l urmărească. Atunci când NHL și-a închis porțile, mulți jucători de hochei au venit să joace aici. Poate că Messi și Ronaldo ar putea face același lucru și să vină în Belarus pentru a continua să joace fotbal”, a declarat Hleb pentru cotidianul britanic The Sun. „Este singurul loc din Europa în care se poate juca fotbal, iar acest lucru îi face pe suporteri fericiți”, a adăugat Aleksandr Hleb, care a mai evoluat în cursul carierei sale și la alte echipe de top, între care VfB Stuttgart și Arsenal Londra. Noua ediție a campionatului Belarus a debutat la sfârșitul săptămânii trecute, în plină pandemie de coronavirus.

Mai mult, președintele țării, Aleksandr Lukașenko, a jucat sâmbătă un meci de hochei pe gheață, la Minsk, el spunând că acest sport este “un remediu antivirus” “Aici nu sunt virusuri. Aceasta este un frigider. Hocheiul pe gheață este un remediu antivirus”, a afirmat președintele, potrivit The Guardian și Sport Mediaset. Lukașenko a jucat, cu echipa prezidențială, împotriva unei echipe din regiunea Grodno. Președintele din Belarus a reușit și un assist. „Coronavirusul este doar o nouă psihoză, de care vor profita unii oameni și care le va face rău altora. Lumea civilizată înnebunește. Este o stupiditate totală să închizi granițele. Panica poate fi mai dăunătoare decât virusul în sine”, spunea Aleksandr Lukașenko săptămâna trecută. Belarus se numără printre puținele țări care nu au impus restricții pentru prevenirea propagării coronavirusului. Până acum, s-au înregistrat în această țară 94 de cazuri de infectare cu Covid-19. În Belarus meciurile de fotbal și de hochei pe gheață se dispută în continuare cu public. Unii fani aleg să poarte măști.

Președintele a îndemnat populația (9,5 milioane de locuitori) să continue să muncească, să meargă la câmp, să conducă tractoarele - pe care țara sa le produce - întrucât „tractorul vindecă pe toată lumea”. De asemenea, vodka și sauna se numără printre remediile sale miraculoase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.