Sport

Baschetbaliștii tricolori încep balul

Ziarul de Vrancea
31 aug 2017 437 vizualizări

Jucătorii naționalei de baschet masculin s-au întâlnit aseară, pe o esplanadă din apropierea Sălii Polivalente din Cluj, unde vor avea loc, începând de astăzi meciurile grupei C a Eurobasket-2017.

Președintele FR Baschet, Horia Păun, a declarat pentru News.ro că jucătorii naționalei au nevoie și de interacțiunea cu fanii, pentru a le crește moralul. ”Este o întâlnire între echipa națională și suporteri, o întâlnire informală și cu mass-media, unde toată lumea va putea interacționa cu sportivii. Ei trebuie să se concentreze pe ce urmează, sunt pe ultima sută de metri, dar pe de altă parte au nevoie și de susținerea fanilor. Cu siguranță vor fi cu moralul mai ridicat dacă vor simți fanii alături”, a declarat președintele FR Baschet, Horia Păun, pentru News.ro. Astăzi, competiția va debuta cu partidele Ungaria – Croația (ora 15.00), Spania – Muntenegru (17.45) și România – Cehia (20.30). Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR și TVR HD.

 

Fotbalist de la Concordia, revenit din comă

Jucătorul Codruț Anghel s-a prăbușit pe teren și a rămas inconștient după un duel cu un adversar, la un meci amical care a avut loc, la 19 august, cu FCSB II, fiind transportat către spital cu o ambulanță privată fără medic și fără a fi dotată corespunzător. El a ajuns la Spitalul Muncipal din Capitală cu o altă ambulanță, care l-a preluat de pe drumul de la Chiajna. Fotbalistul este în afara oricărui pericol, el jucând într-un meci din campionat, după incindent. Potrivit ilfovsport.ro, în urma unui contact cu un adversar, mijlocașul Codruț Anghel a căzut pe teren și nu s-a mai putut ridica. Ambulanța a pătruns pe gazon pentru a-i oferi îngrijiri medicale jucătorului în vârstă de 23 de ani, dar echipajul nu avea medic. Antrenorul Marin Dună a declarat că asistenta de pe ambulanță "se cam pierduse" și primul ajutor a fost acordat de medicul Concordiei. Anghel spune că, după ce a căzut pe teren, auzea vocile din jurul său dar nu-i recunoștea pe cei care vorbeau. Personalul de pe a doua ambulanță i-a transmis că a ajuns la spital în comă de gradul 3.

 

 

Rotariu, pe mâna lui Rednic

Atacantul Dorin Rotariu a fost împrumutat un sezon de FC Bruges la Mouscron, echipă antrenată de Mircea Rednic. Rotariu, 22 de ani, a ajuns la Bruges iarna trecută, de la Dinamo București.  El nu s-a impus la echipa belgiană, astfel că oficialii grupării au decis să-l împrumute. Rotariu a fost dorit și de antrenorul Laszlo Bölöni, la Anvers.

 

 

Jucătoare române la Dunakeszi

Perechea Irina Maria Bara/Chantal Skamlova (România/Slovacia), cap de serie numărul 4, s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Dunakeszi (Ungaria), cu premii totale de 60.000 de dolari. Bara și Skamlova au învins în semifinale cuplul Sviatlana Pirajenka/Jessika Ponchet (Belarus/Franța), scor 6-2, 6-4. În cealaltă semifinală se întâlnesc perechile Alexandra Cadanțu/Tereza Smitkova (România/Cehia) și Anna Bondar/Reka-Luca Jani (Ungaria).  Cadanțu și Bara au evoluat ieri și la simplu, ambele obținând calificarea în sferturile de finală. Alexandra Cadanțu a trecut în optimi de sportiva Greta Arn din Ungaria, scor 3-6, 6-4, 6-2, iar Irina Bara a învins-o pe slovena Polona Hercog, scor 6-2,7-6. Cele două romance vor fi adversare în semifinale dacă vor trece de sferturi.

 

Bicfalvi a părăsit lotul

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că mijlocașul Eric Bicfalvi nu a putut fi recuperat pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru, astfel că a părăsit cantonamentul echipei naționale. Bicfalvi s-a prezentat accidentat la genunchiul drept la reunirea primei reprezentative, după ultimul meci disputat la nivel de echipă de club, în campionatul Rusiei. Staful medical a făcut eforturi pentru a-l recupera în timp util, însă fără succes. Eric Bicfalvi și-a luat rămas bun de la colegi și le-a urat succes înainte de a părăsi cantonamentul de la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, se arată pe site-ul FRF.

 

 

Înfrângerile de la judo continuă

Sportivii Vlad Vișan și Ștefania Dobre au fost eliminați, ieri, în preliminariile categoriilor 81 de kilograme, respectiv 63 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo de la Budapesta. La 63 de kilograme, Ștefania Dobre a pierdut în primul tur, cu poloneza Agata Ozdoba, iar la 81 de kilograme, Vlad Vișan a avut primul tur liber, iar în cel de-al doilea a cedat în fața croatului Dominik Druzeta. Anterior, alți șase judoka români au pierdut în tururile preliminare, după cum urmează: Monica Ungureanu și Alexandra Pop (48 kilograme), Larisa Florian (52 kilograme), Alexandru Raicu și Marcel Cercea (73 kilograme) și Loredana Ohâi (57 kilograme). Lotul tricolor include 14 sportivi, cei care vor intra în continuare pe tatami fiind Cristian Bodîrlău (90), Mark Stoica (90), Luca Kunszabo (100), Valentin Radu (100), Daniel Natea (^100) și Mircea Croitoru (^100).

 

Autocar incendiat în “La Vuelta”

Autocarul echipei irlandeze de ciclism Aqua Blue Sport, team care concurează în Turul Spaniei, a fost incendiat de persoane necunoscute, la Almeria. Autocarul era parcat lângă hotelul în care era cazată echipa. Incendiul a fost pus în noaptea de miercuri spre joi. "Autocarul nostru a fost complet distrus într-un atac laș, care a avut loc peste noapte. Nimeni nu a fost rănit. Poliția a reținut un suspect", au afirmat reprezentanți ai echipei, într-o postare pe Twitter. Organizatorii le-au pus la dispoziție sportivilor un alt autocat pentru etapa de ieri. "Nimic nu ne va împiedica să luăm azi startul în etapa din La Vuelta. Vă mulțumim pentur susțienere", au adăugat cei de la Aqua Blue Sport.

 

Mbappé, cu împrumut la PSG

Gruparea Paris Saint-Germain a anunțat, joi, că l-a împrumutat pentru un sezon, până la 30 iunie 2018, pe atacantul Kylian Mbappé de la AS Monaco. Înțelegerea dintre cele două cluburi prevede și o opțiune de cumpărare. În cazul în care opțiunea de cumpărare va fi activată, Mbappé va avea contract cu PSG până la 30 iunie 2022. Kylian Mbappé, în vârstă de 18 ani, este considerat marea speranță a fotbalului francez. El a jucat în 60 de meciuri pentru AS Monaco și a înscris 27 de goluri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.