Sport

Barty a fost regina florilor

Ziarul de Vrancea
4 nov 2018 558 vizualizări

După patru grupe cu nume botanice, retragerea unei favorite și o finală cu o chinezoaică, australianca a câștigat WTA Elite Trophy de la Zhuhai * la Paris, Djokovic l-a învins pe Federer, dar s-a împiedicat de rusul Hacianov * la dublu, Tecău și Rojer a fost învins în finală

 Jucătoarea australiană Ashleigh Barty (19 WTA) a câștigat turneul WTA Elite Trophy de la Zhuhai, un fel de Turneu al Campioanelor, divizia a doua, care a fost câștigat în 2013 și de Simona Halep. Australianca de 22 de ani a învins-o în semifinală pe deținătoarea trofeului, germana Julia Görges (14 WTA) cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2. Pe partea cealaltă de tablou s-a întâmplat o surpriză. Americanca Madison Keys (16 WTA), calificată în semifinale, s-a retras din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. De această retragere a profitat chinezoaica Wang Qiang (22 WTA, locul II în grupa câștigată de Keys), care n-a precupețit să profite de ocazia creată. În semifinale, Wang a învins-o neașteptat de sever pe spaniola Garbiñe Muguruza, scor 6-2, 6-0. În finala care a durat 81 de minute, Barty a câștigat cu 6-3, 6-4, obținând astfel al treilea succes din carieră, cel mai important, după ce a mai câștigat turneele de la Kuala Lumpur, din 2017 și Nottingham, din 2018. Wang va fi pe locul 20 în clasamentul de luni, devenind prima jucătoare chineză ce termină în Top 20 după Li Na, care s-a retras în 2014. La rândul ei, Barty va urca pe locul 15 WTA după succesul de la Zhuhai. La dublu, turneul a fost câștigat de perechea ucraineană formată din surorile Ludmîla și Nadia Kicenok, scor în finală, 6-4, 3-6, 10-7 cu echipa Shuko Aoyama / Lidzia Marozava (Japonia / Belarus).

* Perechea Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) au ajuns în finala turneului de la Paris-Bercy, dotat cu premii totale în valoare de ,87 milioane de euro. Ei au trecut în semifinală de Mike Bryan/Jack Sock (SUA), cap de serie 2, scor 6-1, 7-5, după o oră de joc și au avut o mare șansă în finală, deoarece marii favoriți, austriacul Oliver Marach și croatul Mate Pavic au abandonat în cealaltă semifinală. Însă turneul a fost câștigat de cuplul Marcel Granollers/Rajeev Ram (Spania/SUA), care i-au învins cu 6-4, 6-4 după 71 de minute de joc pe Horia și Juls. La simplu, semifinala mult așteptată de toată lumea, Novak Djokovic – Roger Federer a fost câștigată de “Nole” cu 7-6, 5-7, 7-6, însă sârbul a pierdut finala în fața rusului Karen Hacianov (18 ATP), scor 5-7, 4-6. Rusul în vârstă de 22 de ani a întrerupt ceea ce a fost un parcurs perfect pentru Novak Djokovic la turneul de la Paris. Rusul a fructificat șansele de break avute în fața sârbului, care a părut că nu se mai poate concentra la fel de bine cum a făcut-o în meciul din semifinale cu Roger Federer.  Hacianov are acum patru titluri titluri în palmares, dintre-un total de tot atâtea finale disputate. Anul acesta, el a câștigat trofeele la Paris, Marseille și Kremlin Cup, iar în 2016 a câștigat turneul ATP 250 Series "Chengdu Open".

* Mihaela Buzărnescu a primit un wild card pentru turneul de la Limoges, cu premii de 125.000 de dolari, fiind favorita principală a competiției. Românca o va întâlni în primul tur pe Mandy Minella din Luxemburg, locul 111 WTA.  Între cele două sportive s-a creat un conflict la ediția din acest an a turneului de la US Open. Accidentată la Montreal, unde a suferit ruperea unui ligament la glezna dreaptă, Buzărnescu nu s-a retras de la turneul american decât după tragerea la sorți a tabloului principal, ceea ce a dus la înlocuirea ei cu o jucătoare din postura de lucky loser, Mona Barthel. Dacă s-ar fi retras înaintea tragerii la sorți, Buzărnescu ar fi fost înlocuită de Minella, ca rezervă. Tim Sommer, antrenorul și soțul jucătoarei Mandy Minella, a acuzat-o pe Buzărnescu că a procedat în acest fel pentru a primi jumătate din premiul pentru turul I în valoare de 54.000 de dolari. La turneul de la Limoges, care începe luni, mai participă alte trei românce: Monica Niculescu (77 WTA), deținătoarea trofeului, va evolua cu Viktoria Tomova din Bulgaria (54 WTA). Ana Bogdan (71) o va întâlni pe maghiara Grete Arn (472), iar Alexandra Dulgheru (148) va juca împotriva jucătoarei cehe Renata Voracova (694).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.