Sport

Balticii nu mai sunt șefi sub panouri

Ziarul de Vrancea
23 feb 2021 695 vizualizări

Letonia nu s-a calificat la Eurobasket 2021, iar Lituania a reușit cu mari eforturi

Selecționata Letoniei, clasată pe locul V la Campionat European de baschet masculin din 2017, nu va disputa turneul final al Eurobasket 2022, după ce a fost eliminată în preliminarii, încheiate luni, informează AFP. Letonii, care au ajuns până în faza sferturilor de finală la Eurobasket 2017 din Turcia, au terminat pe ultimul loc în grupa lor de calificare, după ultimele două înfrângeri cu Bulgaria (104-110și 65-66). Pivotul echipei Dallas Mavericks (NBA), Kristaps Porzingis, prezent la Eurobasket 2017, va rata astfel Campionatul European din 2022. Lituania, locul IX la Mondialul din 2019 și o altă forță a baschetului masculin european, a avut la rândul ei dificultăți în aceste calificări, dar a obținut calificarea in extremis grație unei victorii cu Danemarca, 77-76, în ultimul meci din aceste preliminarii.În afara Letoniei, toate marile națiuni europene și-au validat biletul pentru Eurobasket 2022, începând cu Spania, Serbia și Franța, care au încheiat turneul de calificare cu câte 4 victorii fiecare și două înfrângeri. Un bilanț identic a avut și deținătoarea titlului, Slovenia.

Campionatul European a fost decalat cu un an pentru toamna lui 2022 (1-18 septembrie) din cauza pandemiei de Covid-19 și după amânarea pentru vara acestui an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august). Campionatul European se va desfășura în patru țări: în Germania, Italia, Cehia și Georgia, cu faza finală la Berlin. Cele 24 de echipe calificate: Cehia, Italia, Germania, Georgia, Spania, Serbia, Franța, Grecia, Lituania, Rusia, Croația, Turcia, Slovenia, Ucraina, Finlanda, Belgia, Israel, Ungaria, Marea Britanie, Olanda, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Estonia, Polonia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.