Sport

Avertisment de la FIFA

Ziarul de Vrancea
26 mai 2020 935 vizualizări

Președintele comisiei medicale crede că reluarea precipitată a competițiilor fotbalistice poate avea consecințe grave

Președintele comisiei medicale a FIFA, belgianul Michel D'Hooghe, observă cu circumspecție reluarea Bundesligii, campionat ce va fi urmat de La Liga și Serie A. „ În lunga mea carieră, am constatat întotdeauna căsătoria dificilă între medicină și economie... iar de multe ori economia a avut câștig de cauză în fața sănătății”, a explicat medicul din orașul Bruges, în vârstă de 74 de ani. „În viața mea, a trebuit să formulez numeroase recomandări referitoare la impactul pe care îl au altitudinea, decalajul orar, căldura excesivă sau poluarea asupra practicării sportului. În cazul Covid-19, nu mai este vorba de medicină, ci de viață sau de moarte... și am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii. Trebuie însă să constat că nu este cazul...”, a declarat D'Hooghe.

Fiecare federație națională a luat măsurile sale, ținând cont de presiunea UEFA și a drepturilor TV. „Încă din prima zi, am spus că Liga profesionistă belgiană a luat o decizie înțeleaptă încheind totul. Recomand prudența și evident că sunt dezamăgit să văd că unii reîncep deja. Unii fotbaliști în Anglia au spus deja că au avut sentimentul că sunt folosiți drept cobai... și îi înțeleg. Evident că sper să mă înșel... dar tare mă tem că doar o catastrofă umană, ca moartea unui om, va face ca lumea fotbalului să deschidă ochii. Sper că nu vom ajunge până acolo”, a spus medicul.

În filigran, transpare veșnicul război dintre FIFA și UEFA: prima nu are de organizat o Cupă Mondială în viitorul apropiat, a doua a temporizat, înainte de a amâna EURO 2020. Dincolo de aspectul sanitar, reluarea precipitată a unor competiții pune și problema nivelului fizic al jucătorilor. „M-am temut de asta... și constatăm deja: sunt jucători care se accidentează imediat după reluarea antrenamentelor. Jucătorii aceștia au rămas inactivi două-trei luni și încercăm să-i readucem în formă în două săptămâni! Eu practic de 50 de ani medicina sportivă: pregătirea trebuie făcută în șase sau șapte săptămâni. Altfel, ajungi la accidentări musculare sau la nivelul tendoanelor, cum se întâmplă acum”, a comentat D'Hooghe.(AGERPRES)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.