Sport

Au pornit ca din tun!

Ziarul de Vrancea
5 mai 2018 730 vizualizări

Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea au obținut victorii strălucite în primul tur al turneului de tenis de la Madrid * după ce a pierdut o finală strânsă la Praga cu Petra Kvitova, Mihaela Buzărnescu nu a rezistat Mariei Șarapova, lăsându-i-o Irinei Begu

Trei jucătoare române au pășit cu dreptul în turneul pe zgură albastră care a început la Madrid, pe arenele de la “Caja Magica”. Prima dintre ele, în ordinea intrării în luptă, Irina Begu (36 WTA), a realizat și cea mai mare surpriză de până acum a turneului, învingând-o clar, scor 6-3, 6-3, după o oră și 25 de minute, pe jucătoarea numărul 5 a lumii, letona Jelena Ostapenko, ntr-un meci în care nu s-a pus nici măcar o secundă problema învingătoarei. Optimiștii prefigurau o confruntare românească în turul al doilea, însă Mihaela Buzărnescu (37 WTA) a venit a doua zi după finala de la Praga pierdută la mare luptă cu Petra Kvitova și n-a putut face față aplombului Mariei Șarapova (53), jucătoare dornică de revenirea în elită.  Șarapova a început cu break-ambele seturi, în primul Mihaela a reușit să anihileze avantajul rusoaicei într-un moment foarte propice, la 5-3, însă “Mașa” a revenit pe serviciul româncei câștigând un game foarte disputat, la a șasea minge de set avută. Setul secund însă a fost o plimbare pentru rusoaică. Scor final, 6-4, 6-1 într-o oră și 22 de minute, iar Irina Begu speră să devină a treia româncă învingătoare în fața Mașei, după Simona Halep și Monica Niculescu. Și Sorana Cîrstea (35) a obținut o victorie frumoasă, spărgând gheața după o perioadă foarte slabă. Ea a depășit-o pe controversata jucătoare cehă Katerina Siniakova (51 WTA), cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4, într-un meci cu nervi, în care Siniakova, conform obiceiului, s-a certat cu arbitri, iar Sorana cu propriu antrenor, Adrian Cruciat. Cîrstea s-a impus după un meci care a durat două ore și trei minute și în care a avut emoții pe final, când Siniakova a revenit de la 1-5 în decisiv la 4-5 și 30-0 pe serviciul jucătoarei din Târgoviște. Sorana Cîrstea a câștigat apoi patru puncte la rând. În faza următoare, Sorana Cîrstea o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina (15 WTA) pe care a învins-o în singura lor întâlnire directă disputată, o jucătoare despre care se spun lucruri frumoase,dar aflată și ea într-un con de umbră. În faza următoare, Simona Halep va întâlni o jucătoare belgiană, învingătoarea meciului dintre Elise Mertens (19 WTA), una dintre cele mai în formă jucătoare din acest an, și Alison Van Uytvanck (48 WTA).

În fine, Simona Halep, a “zdrobit-o” cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova (32 WTA), după ce a supus-o la o presiune formidabilă încă de la început. Doar un game a cedat jucătoarea din Constanța, pe popriul serviciu, la 2-0, în primul set. Turneul de la Madrid are o însemnătate foarte mare pentru Simona, care este deținătoarea trofeului și poate pierde primul loc în clasamentul WTA.  În afara succesului Irinei Begu, în fața Jelenei Ostapenko,  s-au mai realizat două surprize: Venus Williams (8 WTA) a fost învinsă cu 6-3, 2-6, 3-6 de estona Anett Kontaveit (29), iar învingătoarea Simonei de la Stuttgart, Coco Vandeweghe (13 WTA), a pierdut cu scorul de 5-7, 0-6, meciul disputat cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic.

În calificări, am fost reprezentați de două jucătoare,Irina Bara și Ana Bogdan ambele fiind eliminate, în această ordine, de jucătoarea cehă, Kristyna Pliskova (74 WTA).

Tot la “Caja Magica” se dispută și turneul ATP din seria Masters 1000. Românul Marius Copil (86 ATP) a evoluat cu succes în calificări, trecând de Ilia Ivașka (Belarus, 112 ATP), scor 6-4, 3-6, 6-3, și de spaniolul Jaume Muñar (161) cu 7-6, 6-7, 6-4. În această ultimă partidă, singurul game câștigat contra serviciului a fost ultimul, care a adus victoria arădeanului.

* Mihaela Buzărnescu a realizat o performanță remarcabilă prin calificarea în finala turneului de 250.000 $ de la Praga, realizând un meci foarte echilibrat în ultimul meci, contra Petrei Kvitova (10 WTA). Fosta câștigătoare de la Wimbledon a câștigat în două ore și 17 minute cu 6-4, 2-6, 3-6. În primul set, Buzărnescu a revenit de la 0-3 și 1-4 și s-a impus cu 6-4. După parcursul din Cehia, Mihaela Buzărnescu va urca pe locul 32 WTA, ea devenind cel mai bine clasată româncă la simplu, după liderul Simona Halep.

* Un alt succes românesc din săptămâna care a trecut a fost obținut în proba de dublu de la Rabat. Românca Raluca Olaru și rusoaica Anna Blinkova au învins în finală cuplul format din spaniola Georgina Garcia și unguroaica Fanny Stollar, scor 6-4, 6-4. În finala probei de simplu, belgianca Elise Mertens a învins-o cu 6-2, 7-6 pe Ajla Tomljanovic (Australia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.