Sport

Au început surprizele în Canada

Ziarul de Vrancea
10 aug 2017 655 vizualizări

Mulți favoriți au fost învinși în turneele de tenis Rogers Cup de la Toronto și Montreal * nu însă și Simona Halep, care s-a impus în fața Magdalenei Rybarikova, semifinalista de la Wimbledon

Simona Halep a debutat victorioasă în turneul feminin de tenis de la Toronto, dotat cu Rogers Cup. Jucătoarea română a învins-o în turul secund pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 33 WTA) cu scorul de 6-3, 6-4 și s-a calificat în optimile de finală.  În fața unui public numeros prezent pe arena centrală de la Aviva Centre din Toronto, în care s-au aflat mulți români, jucătoarea din Constanța a trebuit să muncească din greu cu o adversară tenace, deși scorul ar putea sugera o victorie mai facilă. Halep a abordat meciul cu Rybarikova cu mai multă agresivitate decât de obicei. A condus ostilitățile cu responsabilitate, a făcut multe puncte direct câștigătoare, dar a și greșit în același timp. Românca a căutat reverul jucătoarei slovace, a trimis mingea tare pe margini și a făcut pasul către interiorul terenului ori de câte ori a avut ocazia, încercând să fie tot timpul în atac. Rybarikova a răspuns cu o defensivă pe măsură, cu mult efort, cu o bună acoperire a terenului. Jucătoarea de 28 de ani sâcâit-o pe Simona  cu reverul slice și a încercat să returneze tot. A rezultat un meci echilibrat, cu schimburi lungi de mingi, cu risipă de energie de ambele părți. La început, cele două sportive și-au fructificat serviciul până la 4-3, când Halep a reușit un break, suficient pentru a-și adjudeca setul I cu 6-3, după 43 de minute. În setul secund, Rybarikova a jucat mai avântat, a avansat mai des la fileu, menținându-și aceeași disponiblitate la efort, în timp ce Halep a continuat să aplice planul agresiv și să "bombardeze" terenul advers. Tot Simona Halep a obținut prima break-ul, la 1-1, însă Rybarikova a câștigat imediat pe serviciul româncei, pentru prima dată în acest meci. Deținătoarea trofeului a răspuns cu un rebreak și apoi a făcut 4-2. Sportiva din Slovacia nu a cedat și a egalat după un game lung, câștigat la a cincea minge de break. Halep și-a păstrat cumpătul, a reușit rebreak-ul, a salvat o minge de 5-5 în ghemul următor și a închis meciul, cu 6-4, după o oră și 38 de minute de la start.  Semifinalistă la Wimbledon în acest an, Rybarikova a intrat pe tabloul principal în Canada din postura de lucky loser. Ea a înlocuit-o pe americanca Madison Keys (17 WTA), care s-a retras din cauza unei accidentări. În faza următoare, Simona a nimerit peste jucătoarea cehă Barbora Strycova, locul 26 WTA. Halep și Strycova s-au întâlnit de patru ori până în prezent, sportiva română câștigând ultimele trei partide. Anul acesta, ele au jucat o dată, în optimi la Stuttgart, pe zgură, când Halep a câștigat cu 6-2, 6-3. Victoria Strycovei s-a înregistrat în 2010, la Paris-Bercy, scor 6-1, 6-4. Simona a mai câștigat în 2014 l Beijing (6-1, 6-4) și anul trecut la Indian Wells, când Strycova a abandonat la 3-6, 0-1.

Gala de ieri la Toronto a fost plină de surprize: Anastasia Sevastova (16 WTA) a fost învinsă de japoneza Naomi Osaka (50) în 75 de minute, scor 3-6, 4-6; Elena Vesnina (18) a pierdut în fața americancei Ashleygh Barty (58), scor 3-6, 7-5, 4-6 în două ore și cinci minute. Slovaca Dominika Cibulkova (11 WTA) s-a înclinat în fața jucătoarei cehe Lucie Safarova (41) scor, 2-6, 4-6, totul culminând cu eliminarea britanicei Johanna Konta (7 WTA) de către rusoaica Ekaterina Makarova (42). După ce a pierdut primul set cu 5-7, Makarova a avut o revenire excepțională în setul secund, de la 2-5, salvând și o minge de meci la 4-5. Dar Katia a câștigat tiebreak-ul cu 7-4, iar în actul decisiv s-a impus cu 6-3 cu un singur break.  Nici Petra Kvitova (14 WTA)  n-a fost în zi prea bună: dubla învingătoare la Wimbledon a pierdut meciul cu americanca Sloane Stephens (934 WTA), jucătoare care încearcă să revină în zona fruntașă a topului, scor 6-7, 6-3, 2-6. Alte rezultate: Karolina Pliskova (Cehia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-3, 6-3; Venus Williams (SUA) – Katerina Siniakova (Cehia) 7-5, 7-5; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Timea Babos (Ungaria) 6-0, 6-1; Angelique Kerber (Germania) – Donna Vekic (Croația) 6-4, 7-6. Aseară, au început meciurile din optimi, Caroline Garcia fiind prima jucătoare calificată în sferturile de finală, după ce a încheiat traseul americancei Catherine Bellis, scor 6-4, 6-2. Ea va juca în sferturi cu învingătoarea partidei Halep – Strycova. În meciul următor japoneza Naomi Osaka a abandonat la scorul de 2-6, 7-6, 0-1 în fața liderului mondial, Karolina Pliskova (Cehia).

Perechea Monica Niculescu/Barbora Krejcikova (Romania/Cehia) a  fost eliminată în optimi la dublu, scor 2-6, 4-6, de către cuplul ceh Lucie Safarova/Barbora Strycova, favorit numărul 3.

* Nici în turneul masculin Rogers Cup, care anul acesta se dispută la Montreal, n-au lipsit surprizele, Nishikori, Goffin, Raonic și Tsonga fiind principalele victime, după eliminarea lui Dominic Thiem din ziua anterioară. Cea mai mare surpriză a fost, înfrângerea experimentatului  argentinian Juan Martin del Potro (31 ATP) de către tânărul canadian Denis Shapovalov (143), scor 3-6, 6-7. Alte rezultate: Gaël Monfils (Franța) – Kei Nishikori (Japonia) 6-7, 7-5, 7-6; David Ferrer (Spania) – Jack Sock (SUA) 7-6, 3-6, 6-1; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Mischa Zverev (Germania) 6-3, 3-6, 6-1; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Pablo Carreño (Spania) 6-3, 7-6; Nick Kyrgios (Australia) – Paolo Lorenzi (Italia) 6-2, 6-3; Rafael Nadal (Spania) – Borna Coric (Croația) 6-1, 6-2; Chung Hyeon (Coreea de Sud) – David Goffin (Belgia) 7-5, 6-3; Adrian Mannarino (Franța) – Milos Raonic (Canada) 6-4, 6-4; Sam Querrey (SUA) – Jo-Wilfried Tsonga (Franța) 6-1, 3-6, 6-4.  La dublu, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer au fost eliminați de favoriții nr. 1, Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), scor 4-6, 5-7.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.