Sport

Atleta adjudeancă Alisia Paruba, locul I la Cupa României-Open seniori, în proba de aruncare a suliței, la vârsta când încă este junioară 2

Ziarul de Vrancea
10 aug 2020 2232 vizualizări

Îndrumată către sport de performanță de antrenorul CS Atletic Adjud, Gheorghe Catrinescu, Alisia Paruba a cucerit 21 de medalii cât a concurat pentru clubul vrâncean, din care 7 în 2019. Începând cu anul școlar 2019/2020, atleta Alisia Paruba s-a transferat la SCM Bacău.

Deși la vârsta junioratului 2, Alisia Paruba are doar 16 ani în concursul de atletism Cupa României-Open seniori tânară sportivă originară din Adjud a obținut locul 1 la aruncarea suliței cu o aruncare de 47,04 m, reprezentând un record personal al tinerei aruncătoare , una din speranțele atletismului românesc la Olimpiada din 2024, de la Paris.

Citiți despre Alisia Paruba și articolul:Atleta fotomodel din Adjud 

Vineri și sâmbătă (7-8 august), pe stadionul bucureștean Iolanda Balaș Soter s-au desfășurat,  în organizarea Federației Române de Atletism, două întreceri. Mai precis, Campionatele Naționale rezervate juniorilor 3 (U16) și Cupa României Open a seniorilor.

În întrecerea rezervată seniorilor, probele au fost următoarele: Ziua 1 – 100 m, 400 m, 110 m garduri -M , 100 m garduri -F, înălţime – M, prăjină- M,F, triplusalt- M,F, greutate – M, disc – F, ciocan, suliţă – M; Ziua 2 – 200 m, 400 m garduri, înălţime – F, lungime – M,F, greutate -F, disc- M, suliţa- F. Sunt dedicate tot două reuniuni.

Prima reuniunea a seniorilor de, vineri, a început de la ora 15,30, cu proba masculină de aruncarea ciocanului, finalizându-se la ora 20,00, cu cursele CT de 400 m (masculin). Proba de 400 m garduri feminin a deschis ziua de sâmbătă, de la ora 18,00, iar, de la 19,30, a fost programată proba de aruncarea suliței (feminin).

Trebuie menționat că atât în cazul juniorilor, cât și al seniorilor probele de fond, semifond și ștafetele nu s-au desfășurat din cauza situației actuale a măsurilor de siguranță sanitară impuse de către MTS.

Totodată, la intrarea în incinta complexului s-a efectuat un triaj al sportivilor, antrenorilor și al însoțitorului minorului. Intrarea în stadion s-a făcut cu două ore înainte de începerea probei.

Sportivii au avut obligația să păstreze distanțarea fizică prevazută în ordinul 667/1236/07.07.2020.

Accesul spectatorilor în stadion a fost strict interzis conf. Ordinului 667/1236/07.07.2020.

Ordinul 619/12.06.2020 al Ministerului Tineretului și Sportului poate fi văzut AICI.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.