Sport

A venit rândul Madridului

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 723 vizualizări

Real a câștigat „El Clasico” cu Barcelona, scor 2-0, după o repriză secundă excelentă *cu un Messi șters, Barça a limitat scorul datorită intervențiilor portarului Ter Stegen

Real Madrid a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formația FC Barcelona, în etapa a XXVI-a din LaLiga. Aceasta este prima victorie a madrilenilor în campionat, în fața marii rivale, din 2014. În tur, la Barcelona, scorul a fost egal, 0-0. Real a fost circumspectă în prima repriză, dar s-a dezlănțuit după pauză, pe fondul unor erori ale catalanilor, având un forcing de 25 de minute, răstimp în care a reușit să deschidă scorul. În min. 71, Vinicius a pătruns pe partea stângă și l-a învins pe Ter Stegen după ce mingea a fost deviată în plasă de Piqué, la colțul scurt. În cel de-al doilea minut al prelungirilor, tânărul Mariano Diaz, de-abia introdus de antrenorul Zinédine, a înscris, tot cu un șut la colțul scurt. Marc-Andre ter Stegen a fost cel mai bun om al oaspeților, intervenind salvator în câteva situații.În urma acestui succes, Real a urcat pe primul loc în clasament, cu un punct în plus față de Barcelona. Madrilenii veneau după eșecuri în La Liga, la Levante, și în Champions League, cu Manchester City.

Real a obținut prima sa victorie în El Clasico pe Bernabeu după o pauză de cinci ani, precedentul succes datând din 25 octombrie 2014, când Real se impunea cu 3-1, prin golurile marcate de Cristiano Rnaldo (35 - din penalty), Pepe și Karim Benzema, după ce Barça reușise deschiderea scorului prin Neymar, în minutul 4. Meciul de duminică a fost al 180-lea în liga spaniolă între cele două rivale, Real având 73 de victorii, față de 72 ale catalanilor, în timp ce 35 de partide s-au încheiat la egalitate. În total, Barca și Real s-au înfruntat de 244 de ori în meciuri oficiale, fiind la egalitate la numărul de victorii (96-96), în 52 de meciuri fiind consemnată remiza. Golgeterul absolut din El Clasico este atacantul Lionel Messi, de la Barcelona, cu 26 de reușite, în timp ce Real Madrid se mândrește cu cea mai categorică victorie în fața Barcelonei (11-1 în Cupa Spaniei, pe 19 iunie 1943).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.