Sport

În zbor spre Madrid

Ziarul de Vrancea
30 apr 2019 567 vizualizări

Simona Halep a plecat spre capitala Spaniei unde își va face debutul într-un sezon greu pe zgură, în care are de apărat foarte multe puncte * Ana Bogdan va juca în semifinalele de dublu de la Rabat

*Simona Halep a declarat, ieri, la plecarea spre Madrid, că s-a antrenat bine și este pregătită pentru sezonul pe zgură. “Mă simt bine, meciurile de la Fed Cup m-au ajutat foarte mult la încredere. Consider că sunt pregătită pentru acest sezon de zgură, însă nu am de und să știu cum va fi. Este cea mai bună parte a anului pentru mine și sper și anul acesta să fie la fel. Turneul de la Madrid este unul special pentru mine, l-am câștigat de două ori, și mă simt ca acasă. Mi-a plăcut de fiecare dată să joc la Madrid, altitudinea mă ajută pe mine, terenul este foarte bun, vin mulți prieteni să mă susțină. Sper să joc și finala la Roma dacă se poate, dar este un sezon greu și nu vreau să spun nimic dinainte. Și Roland Garros este un loc special pentru mine și abia aștept să merg acolo”,a spus Simona, care s-a referit și la faptul că sunt multe românce în turneul madrilen patronat de Ion Țiriac: “ Cred că este cel mai bun lucru pentru țara noastră, pentru tenisul românesc să fim cât mai multe în turneu, spre final. Îmi doresc foarte mult pentru toată lumea să fim bine, asta contează”, a declarat Simona Halep, la Aeroportul International “Henri Coandă.”

* Ana Bogdan a fost eliminată în turul II al turneului de categorie WTA International de la Rabat, de către cunoscuta jucătoare britanică Johanna Konta (47 WTA), după un meci de două ore. Ana a pierdut primul set cu 1-6, iar în cel de-al doilea a revenit de la 0-3 și 1-4 trimițând manșa într-un tie-break în care Ana a salvat o minge de meci și a câștigat cu 8-6. În setul decisiv, românca a rezistat iureșului experimentatei jucătoare de origine austriacă până la 2-2, după care a cedat toate game-urile. Și totuși, Ana Bogdan a avut ieri motiv de bucurie: perechea pe care o face cu jucătoarea bulgară Isabela Șinnikova se calificase încă de marți în sferturile de finală ale probei de dublu, după ce a învins cu 7-5, 6-7, 10-2 perechea Andreea Mitu / Timea Bacsinszky (România/Ungaria). În sferturi, Bogdan și Șinikova ar fi trebuit să joace echipa  Olga Danilovic/Tamara Zidansek (Serbia/Slovenia), însă aceasta s-a retras, astfel că echipa româno/bulgară este direct în semifinale. Ea ar fi putut juca din nou cu Konta, însă perechea brianică pe care aceasta o face cu Harriet Dart a fost învinsă în sferturi de cuplul Georgina Garcia / Oksana Kalașnikova (Spania / Georgia), scor 0-6, 2-6. Rezultate din turul II la simplu:  Hsieh Su Wei (Taiwan) – Lara Arruabarrena (Spania) 4-6, 5-7, 6-3; Alison van Uytvanck (Belgia) – Varvara Lepchenko (SUA) 6-4, 6-0; Ysaline Bonaventure (Belgia) – Tamara Zidansek (Slovenia) 6-4, 2-6, 6-3; Maria Sakkari (Georgia) –Isabella Șinnikova (Bulgaria) 6-4, 6-4; Rebeca Peterson (Suedia) – Polona Hercog (Slovenia) 7-5, 3-6, 6-1; Ajla Tomljanovic (Australia) – Timea Bacsinszky (Elveția) 6-4, 1-6, 6-2; Elise Mertens (Belgia) – Ivana Jorovic (Serbia) 6-4, 6-0.

* La Praga, Svetlana Kuznețova, cea care o eliminase în primul tur pe Mihaela Buzărnescu, a fost învinsă în manșa secundă de revelația turneului, tânăra elvețiancă Jill Teichmann (scor 6-2, 3-6, 2-6), cea care eliminase ieri o altă rusoaică, Ekaterina Aleksandrova. Alte rezultate: Anna Schmiedlova (Slovacia) – Tamara Korpatsch (Germania) 4-6, 6-3, 6-0; Bernarda Pera (SUA) – Antonia Lottner (Germania) 6-2, 6-4; Wang Qiang (China) – Mandy Minella (Luxemburg) 6-1, 4-6, 6-4; Katerina Muchova (Cehia) – Jennifer Brady (SUA) 6-4, 3-6, 7-6; Natalia Vihlianțeva (Rusia) – Anastasia Potapova (Rusia) 6-4, 2-6, 7-5; Katerina Siniakova (Cehia) – Jana Cepelova (Slovacia) 6-1, 6-3.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.