Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Copil s-a oprit în oprimi

Ziarul de Vrancea
6 nov 2013 504 vizualizări
Marius Copil s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului challenger de la Bratislava, cu premii totale de 64.000 de euro, după ce a dispus de austriacul Andreas Haider-Maurer cu 6-2, 3-6, 6-7.

 Copil, care s-a impus după oră şi 40 de minute de joc, a reuşit nu mai puţin de 14 aşi în acest meci (9 pentru austriac). Arădeanul a caştigat al treilea meci în faţa lui Haider-Maurer din tot atatea disputate. Ieri, în optimi, Marius nu a putut rezista în faţa favoritului numărul 8, ucraineanul Serhi Stahovski, care s-a impus cu 6-4, 6-4. Stahovski l-a învins pe Copil anul acesta, în ultimul tur al calificărilor pentru turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy de la Bucureşti, cu 7-5, 6-2.

Blatter nu agrează barajele

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, nu apreciează sistemul actual cu baraje pentru calificarea la Cupa Mondială şi consideră că ar trebui găsită o soluţie pentru ca echipele să fie calificate în urma partidelor din grupele preliminare, "Barajele sunt o sursă de pasiune, de emoţie, de dramă, în condiţiile în care sunt eliminate echipe după două meciuri. Cred că este bine pentru televiziune, pentru spectacol, dar ar trebui să încercăm să găsim o soluţie ca la finalul preliminariilor formaţiile să fie eliminate sau calificate, dar fără baraje. Bineînţeles, aceste baraje oferă un plus de intensitate, dar e dificil pentru echipele care sunt eliminate în acest fel", a declarat Blatter, într-un mesaj video publicat pe site-ul oficial al FIFA. Şase echipe participante la Cupa Mondială din Brazilia vor fi stabilite în urma unor duble manşe eliminatorii.

Lewandowski pleacă la vară de la Borussia

Atacantul polonez Robert Lewandowski a confirmat faptul că va părăsi echipa Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, deoarece doreşte să aibă o nouă experienţă, însă fotbalistul nu a precizat la ce formaţie va evolua. "Vreau să trăiesc ceva nou sezonul viitor, chiar dacă mă simt bine la Dortmund. Voi anunţa decizia mea anul viitor", a declarat jucătorul în varstă de 25 de ani, într-un interviu pentru Sport Bild. Pană atunci, spune Lewandowski, se va concentra pe evoluţiile pentru Borussia. Potrivit regulamentului FIFA, Lewandowski, golgeterul la zi al Bundesliga, cu nouă goluri, poate anunţa viitoarea sa echipă începand cu 1 ianuarie, cand intră în ultimele şase luni de contract cu gruparea din Dortmund. În afară de Bayern München, care a fost aproape să-l transfere în vară, polonezul mai este dorit şi de alte cluburi mari din Europa, printre care şi FC Barcelona.

Ultimul maraton înainte de moarte

Americanca Joy Johnson, cea mai în varstă alergătoare (86 ani) care a luat startul la maratonul de la New York de duminică, a decedat a doua zi, după ce în timpul cursei s-a împiedicat şi s-a lovit la cap şi a refuzat ulterior spitalizarea. Joy Johnson din San Jose, California, a terminat maratonul de la New York în mai puţin de opt ore de la start, în ciuda faptului că la kilometrul 32 s-a împiedicat şi s-a accidentat la cap. Octogenara a mers însă la cortul de prim ajutor doar după ce a încheiat cursa şi a refuzat să meargă la spital pentru un consult amănunţit. Johnson a mers la hotel pentru a se odihni după cursă şi a decedat în somn.  Interviată cu o zi înaintea cursei de reporterii New York Daily News, concurenta a spus că vrea să moară încălţată în pantofii ei sport. "Tot timpul am spus că o să alerg pană voi muri. Îmi doresc să mor în pantofii mei de alergat. Chiar nu ştiu cand am de gand să renunţ să alerg", spunea Joy Johnson, înaintea maratonului de la New York.

Trei candidate la titlul de atleta anului

Jamaicanca Shelly-Ann Fraser-Pryce, triplă campioană mondială în august la Moscova (100/200/4X100 m), se află printre cele trei sportive reţinute pentru titlul de atleta anului 2013, a anunţat, ieri, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF). Sportiva neo-zeelandeză Valerie Adams, cvadruplă campioană mondială la aruncarea greutăţii, şi atleta cehă Zuzana Hejnova, caştigătoarea la 400 metri garduri la Moscova, sunt celelalte două pretendente la trofeu. Tittlul de atleta anului va fi acordat la gala mondială din 16 noiembrie, de la Monaco.

Schwarzer nu mai vrea la naţională

Portarul Mark Schwarzer a decis să pună capăt carierei sale de internaţional la varsta de 41 de ani, deşi naţionala ţării sale, Australia, este calificată la Cupa Mondială din 2014, a anunţat, ieri, Federaţia Australiană de Fotbal (AFA). Schwarzer, rezerva lui Petr Cech la Chelsea, a notificat AFA că nu mai doreşte să fie selecţionat, după ce fusese inclus în lotul Australiei pentur meciul amical cu Costa Rica, din 19 noiembrie. Portarul are 109 partide cu prima reprezentativă, fiind jucătorul cel mai selecţionat din fotbalul australian. Ultima sa apariţie la naţională a fost în meciul amical cu Brazilia, disputat la 7 septembrie şi pierdut cu scorul de 0-6. El a participat la două ediţii ale Cupei Mondiale, în 2006 şi 2010, şi la finala Cupei Asiei pe naţiuni din 2011. Cea mai mare parte a carierei lui Schwarzer s-a desfăşurat în Anglia, unde el a îmbrăcat tricourile echipelor Bradford City (în liga a doua, 1996-97), Middlesbrough (1997-2008), Fulham (2008-2013) şi Chelsea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.