Sport

Antrenor de Bundesliga la Galaţi

Ziarul de Vrancea
5 nov 2013 446 vizualizări
Germanul Ewald Lienen, în varstă de 59 de ani, ultima oară la AEK Atena, va fi noul antrenor al echipei Oţelul Galaţi, tehnicianul sosind, ieri, în Romania.

Fostul antrenor al echipei Oţelul, Dorinel Munteanu, a declarat că Lienen este un antrenor bun. "Îl cunosc bine pe Lienen, e un antrenor bun, care a avut succes la FC Köln. Am fost la un pas de a lucra împreună, el a preluat-o pe FC Köln în 1999, exact după ce am plecat. Sunt bucuros că vine în Liga I un antrenor cu mentalitate sănătoasă din Germania şi cred că se poate adapta la fotbalul din Romania", a spus Munteanu.  Lienen şi-a început cariera de antrenor la echipa secundă a celor de la MSV Duisburg, după care a fost promovat principal la prima formaţie. El a mai antrenat pe Hansa Rostock, FC Köln, Tenerife, Borussia Mönchengladbach, Hannover, Panionios, TSV 1860 München, Olympiakos şi Arminia Bielefeld. Ca fotbalist, el a evoluat pentru Arminia Bielefeld, Borussia Möhnchengladbach şi MSV Duisburg.


Poloiştii orădeni trec mai departe

Campioana Romaniei la polo, CSM Digi Oradea, s-a calificat, ieri, în grupa B a Ligii Campionilor, după ce a eliminat în turul trei al competiţiei echipa rusă Sintez Kazan, deşi a fost învinsă în manşa retur. Sintez Kazan a caştigat marţi, pe teren propriu, cu scorul de 10-7, dar în manşa tur CSM Digi a învins, la Oradea, cu scorul de 13-8. Orădenii vor juca în grupa B, alături de echipele Galatasaray Istanbul (Turcia), Wasserfreunde Spandau Berlin (Germania), AN Brescia (Italia), Partizan Raiffeisen Belgrad (Serbia) şi caştigătoarea din duelul Vouliagmeni NC (Grecia)-VK Radnicki Kragujevac (Serbia).
 
Ofertă de la Walter pentru "U"

Omul de afaceri Florian Walter a făcut o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care Consiliul Local al Municipiului Cluj le deţine în procent de 0,51% la FC Universitatea Cluj SA, societatea care administrează clubul din Liga I cu acelaşi nume, informează site-ul oficial al grupării ardelene. Walter este dispus să ofere autorităţilor locale 26.571,6 de lei pentru ca primăria să aibă cadrul legal pentru a investi la randul său un milion de lei în clubul Universitatea Cluj. Omul de afaceri solicită ca oferta de cumpărare să fie înscrisă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local. Florian Walter deţine la SC FC Universitatea Cluj SA, societate aflată în insolvenţă din 6 februarie, 98,0397 la sută din acţiuni, iar Consiliul Local 0,51 la sută.

Martin O'Neill, confirmat

Federaţia Irlandeză de Fotbal a confirmat, marţi, numirea lui Martin O'Neill la conducerea tehnică a echipei naţionale, el urmand a fi ajutat de asistentul Roy Keane, fost căpitan al primei reprezentative a Irlandei. O'Neill îl înlocuieşte pe italianul Giovanni Trapattoni, care şi-a reziliat pe cale amiabilă, la 11 septembrie, contractul pe care îl avea cu FIF. În varstă de 61 de ani, Martin O'Neill, ultima dată antrenor la Sunderland, de unde a fost demis în luna martie, se află la prima experienţă ca selecţioner. El a mai pregătit, printre altele, echipele Norwich, Leicester, Celtic Glasgow şi Aston Villa. Retras din activitatea de jucător în 2006, Keane, fost fotbalist la Nottingham Forest, Manchester United şi Celtic Glasgow, a mai antrenat formaţia Ipswich Town, în perioada 2009-2011 şi echipa Sunderland, în 2006-2008. Irlanda a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2014 după ce a terminat pe locul IV în Grupa C a preliminariilor, în urma naţionalelor Germaniei, Suediei şi Austriei.

Şi-a vandut medaliile pentru sănătate

Fosta sportivă estonă Erika Salumae, 51 ani, dublă campioană olimpică la ciclism, în 1988 la Seul şi în 1992 la Barcelona, şi-a vandut medaliile de aur la o licitaţie, iar cu banii obţinuţi îşi va finanţa un tratament medical, a anunţat, luni, casa de licitaţii Graham Budd.  Cele două medalii au fost vandute cu suma de 50.000 de lire sterline (59.000 de euro). Erika şi-a pus în vanzare şi cele cinci medalii cucerite la Campionatele Mondiale, precum şi bicicleta cu care a concurat la Barcelona. În total, fosta campioană a obţinut 95.000 de euro. Identitatea cumpărătorilor nu a fost dezvăluită. Erika Salumae a caştigat medalia de aur în proba de viteză, la Seul, cand reprezenta fosta URSS. Patru ani mai tarziu, ea a obţinut prima medalie olimpică de aur pentru Estonia, după ce statul baltic şi-a dobandit independenţa. Dublă campioană mondială (Viena -1987 şi Lyon - 1989), vicecampioană mondială în 1984 şi 1986, medaliată cu bronz în 1995, Salumae, care s-a stabilit în sudul Spaniei, a fost operată recent la spate şi are nevoie de bani pentru a-şi continua tratamentele medicale.

Beijing vrea şi Olimpiada Albă

Oraşul Beijing, care a găzduit Jocurile Olimpice de vară din 2008, candidează la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, a anunţat, ieri, presa chineză. Capitala Chinei va candida împreună cu oraşul Zhangjiakou, situat la circa 160 de kilometri distanţă, în cadrul provinciei Hebei, cu care va împărţi probele din cadrul competiţiei, a precizat agenţia China Nouă. Comitetul Olimpic Chinez a depus la Comietul Olimpic Internaţional candidatura în numele oraşului Beijing, a anunţat agenţia oficială de stat. Zhangjiakou este situat în apropierea mai multor staţiuni de schi, în care se foloseşte zăpada artificială, din cauza lipsei precipitaţiilor din nordul Chinei. În acest an au fost începute lucrările la o linie de tren de mare viteză, care va lega Beijing de Zhangjiakou, durata unei călătorii pe această rută urmand a scădea de la 4 ore la 40 de minute. Depunerea candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 se poate face pană la 14 noiembrie. Pană în prezent, şi-au anunţat interesul oraşele Stockholm (Suedia), München (Germania), Oslo (Norvegia), Almatî (Kazahstan), Cracovia (Polonia) şi Lvov (Ucraina).

După amendă, vine şi suspendarea

Înotătorul chinez Sun Yang, dublu campion olimpic, condamnat la şapte zile de detenţie admnistrativă pentru că a condus fără permis, a fost suspendat din competiţie pentru o durată nedeterminată. Facultatea Sporturilor din Zhejiang, la care este legitimat înotătorul de 21 de ani, a anunţat că Sun va putea reveni în competiţie doar după "o lungă perioadă de antrenament, în timpul căreia se va conforma regulilor".  "Sancţiunea este severă, dar am luat-o pentru binele lui. Sperăm că-şi va putea păstra statutul de erou al sportului chinez", a explicat vicepreşedintele forului, Zhang Yadong. Sun Yan a fost condamnat la şapte zile de detenţie admnistrativă pentru că a condus fără permis şi a fost amendat cu 2.000 yuan (243 euro). Sun îşi va ispăşi pedeapsa într-un centru de detenţie pentru cei care au săvarşit delicte minore. Acest centru este diferit de o închisoare.
 

Neuville a semnat cu Hyundai

Belgianul Thierry Neuville, 25 de ani, în acest moment pe locul al doilea în clasamentul Campionatului Mondial de raliuri (WRC), după Sebastian Ogier (Volkswagen), a semnat un contract "pe mai mulţi ani" cu Hyundai, a anunţat, ieri, constructorul sud-coreean de automobile. Neuville, prezent de şase ori pe podium în acest an (de patru ori pe locul secund), a ales să nu-şi prelungească înţelegerea cu actuala sa echipă, M-Sport, la care pilota un Ford Fiesta RS, pentru a se alătura Hyundai, ce revine în Campionatul Mondial de raliuri începand cu 2014, cu noul model i20 WRC. Belgianul va participa la toate cele 13 raliuri din sezonul 2014, împreună cu copilotul său Nicolas Gilsoul. El va debuta la volanul maşinii Hyunday i20 WRC, în ianuarie, la Raliul Monte Carlo. Potriviti presei internaţionale, oficialii M-Sport s-au declarat dezamăgiţi de faptul că l-au pierdut pe Neuville şi speră acum să-l convingă pe fostul lor pilot, finlandezul Mirkko Hirvonen (Citroën), să revină la echipă. În acest caz, locul lui Hirvonen la Citroën ar fi vizat de mai mulţi piloţi, printre care Robert Kubica, Dani Sordo, Kris Meeke şi Mads Ostberg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.