Sport

A început Gala Campionilor

Ziarul de Vrancea
5 nov 2013 374 vizualizări
Nadal mai are nevoie de o victorie pentru a încheia anul pe primul loc în topul ATP * în cadrul turneului de la Londra, vor fi înmanate şi premiile "ATP World Tour" pe 2013

De două zile a început la Londra Turneul Campionilor, ultimul act al sezonului inernaţional în tenisul masculin. Prima întalnire s-a încheiat cu victoria unui debutant în asemenea turnee. Este vorba de elveţianul Stanislas Wawrinka (8 ATP) care a reuşit să-l învingă pentru a treia oară în acest sezon pe cehul Tomas Berdych (6). Wawrinka a caştigat primul set cu 6-3, dar în cel de-al doilea cehul a evoluat mult mai bine, iar tie-break-ul caştigat la zero l-a propulsat pe Berdych pe val. În setul decisiv, însă, Wawrinka s-a impus cu 6-3. Meciul s-a disputat în cadrul grupei A, în care ieri liderul mondial, Rafael Nadal, şi-a luat revanşa în faţa compatriotului său, David Ferrer, după înfrangerea din semifinalele turneului de la Paris-Bercy. Nadal a caştigat cu 6-3, 6-2 şi, în cazul în care va mai obţine o singură victorie, va încheia anul 2013 pe primul loc al topului ATP.
În cealaltă grupă, argentinianul Juan Martin del Potro (5 ATP) a caştigat după un meci greu, cu scorul de 6-7, 6-3, 7-5 pe francezul Richard Gasquet (9). Din această grupă mai fac parte Novak Djokovic (nr. 2) şi Roger Federer (7).
Federer rămane preferatul fanilor
În cadrul întrecerii de pe Arena "O2" va avea loc şi un alt eveniment, decernarea premiilor ATP World Tour pe anul în curs, care vor reveni elveţianului Roger Federer, spaniolului Rafael Nadal şi fraţilor Bob şi Mike Bryan (SUA). Roger Federer a fost ales de către colegii săi din circuitul profesionist drept caştigător al premiului "Stefan Edberg" pentru sportivitate, pe care îl va primi pentru a noua oară în cariera sa. De asemenea, el a fost preferatul fanilor în cadrul anchetei pentru premiul "ATPWordTour.com Fans", pe care elveţianul îl primeşte pentru al 11-lea an consecutiv. Al treilea premiul ce va fi decernat lui Federer este  "Arthur Ashe Humanitarian of the Year", în urma actelor de caritate pe care le-a făcut prin intermediul fundaţiei sale, în favoarea copiilor defavorizaţi din Africa şi Elveţia. Nadal, care va rămane aproape sigur "The Best of the Year" (pentru a treia oară după 2008 şi 2010), va primi şi un premiu, pentru "Revenirea Anului".
Gemenii americani Bob şi Mike Bryan sunt caştigătorii premiilor rezervate probei de dublu, pentru al cincilea an consecutiv. Pe langă premiul rezervat preferaţilor fanilor, fraţii Bryan vor primi şi trofeul atribuit perechii clasate pe primul loc la finalul anului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.