Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Marica a debutat la Getafe

Ziarul de Vrancea
30 oct 2013 492 vizualizări
Echipa Getafe, cu atacantul Ciprian Marica pe teren o jumătate de oră, a pierdut, luni, cu scorul de 0-1 (0-1), partida disputată pe teren propriu cu Athletic Bilbao, în etapa a zecea a campionatului spaniol de fotbal.

Golul a fost marcat de Laporte în minutul 8. Marica a fost rezervă şi a intrat în minutul 59 în locul lui Diego Castro, care a ratat un penalty, în minutul 44, primul din cariera sa. În urma acestui rezultat, Getafe este pe locul 6 cu 16 puncte, iar Bilbao pe locul 5, cu 19 puncte. Lider este FC Barcelona, cu 28 de puncte.

Oţelul caută antrenor

Tehnicianul echipei Oţelul Galaţi, Ionuţ Badea, a declarat, luni seară, după înfrangerea din meciul cu Săgeata Năvodari, scor 1-2, că nu mai este antrenorul formaţiei din cauza lipsei de rezultate favorabile. "Nu este un moment plăcut pentru mine. Din păcate, criza de rezultate a continuat şi s-a ajuns la această decizie. Am încercat să dau tot ce am putut mai bun. Sper ca acela care va veni în locul meu să facă mai mult, dar vă spun că Badea este un antrenor bun. Asta este viaţa antrenorilor, cand lipsesc rezultatele plătesc", a spus Badea. Directorul general al Oţelului, Narcis Răducan, confirmă demiterea antrenorului "Am avut o discuţie cu Ionuţ Badea după meci şi vom înceta colaborarea. Din această seară el nu mai este antrenorul nostru. În următoarele zile von anunţa viitorul antrenor. Nu cred că jucătorii au ceva în comun cu demiterea lui Ionuţ Badea", a spus Răducan.

Costinha, demis de la Paços

Costinha, antrenorul echipei Paços de Ferreira, una dintre adversarele grupării Pandurii Targu Jiu în Grupa E a Ligii Europa, a demisionatdupă ce formaţia sa a pierdut al şaselea meci în opt etape, scor 1-3, pe teren propriu, cu Vitoria Guimaraes. Fostul internaţional portughez şi-a anunţat plecarea imediat după meciul de luni seară, în cadrul conferinţei de presă, la care a participat şi preşedintele clubului, Carlos Barbosa. Costinha a preluat conducerea tehnică a formaţiei Paços de Ferreira în vară, înlocuindu-l pe Paulo Fonseca, plecat la FC Porto. În acest sezon, Paços (locul 3 în campionatul trecut) a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor, a înregistrat doar o victorie şi un egal în opt etape, iar în Liga Europa a suferit două înfrangeri, 0-3 cu Fiorentina şi 0-2 cu Dnepr şi a remizat, pe teren propriu, scor 1-1, cu Pandurii.

Condamnat pentru permis fals

Mijlocaşul ivorian al echipei Newcastle United, Cheick Tioté, a fost condamat la închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a cumpărat un permis de conducere belgian fals, pe care a plătit 15.000 de euro. Procurorul a arătat că Tioté (27 de ani) a încercat să obţină cu permisul belgian dreptul de a conduce în Marea Britanie. Judecătorul James Goss l-a condamnat pe Tioté la 18 luni de închisoare cu suspendare şi la 180 de ore în folosul comunităţii. Goss a spus că Tioté a scăpat de condamnarea cu executare deoarece şi-a recunoscut vina. Judecătorul l-a mai obligat pe Tioté la plata sumei de 3.795 de lire sterline, reprezentand cheltuieli de judecată. Născut în Coasta de Fildeş,Tioté a semnat în 2005 cu Anderlecht Bruxelles. Ulterior, el a fost transferat de FC Twente, în 2008, iar din 2010 se află la Newcastle United. Pentru echipa naţională, Tioté a evoluat în peste 40 de partide.

Monfils a abandonat la Paris-Bercy

Jucătorul francez Gaël Monfils, locul 31 ATP, a anunţat că nu va participa la turneul de 1.000 de puncte de la Paris-Bercy, după ce a suferit o entorsă la mana stangă în timpul unui antrenament. Tenismenul ar fi urmat să joace, ieri, cu jucătorul canadian Vasek Pospisil, în primul tur al competiţiei. Monfils a căzut şi s-a accidentat în cursul zilei de luni, în timp ce se antrena cu rusul Dmitri Tursunov. RMN-ul efectuat a relevat că Monfils a suferit o entorsă la încheietura mainii stangi. El va lua o pauză de două săptămani, apoi îşi va relua pregătirile pentru sezonul 2014.

Cap-verdienii se plang la TAS

Federaţia de Fotbal din Insulele Capului Verde a depus o plangere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva decziei FIFA de a elimina naţionala din arhipelag de la barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, informează AFP, citand un comunicat al TAS. Comisia de Disciplină a FIFA a decis ca meciul dintre Tunisia şi Insulele Capului Verde, caştigat de oaspeţi cu 2-0, să fie omologat cu 3-0 pentru gazde, deoarece echipa insulară l-a folosit pe jucătorul echipei Steaua, Fernando Varela, aflat în stare de suspendare. Această hotărare, confirmată la apel, i-a permis Tunisiei să termine pe locul I în grupa B a fazei a doua a preliminariilor africane şi să se califice la barajul pentru Cupa Mondială, în care a întalnit naţionala Camerunului (scor 0-0 în prima manşă).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.