Sport

Fotbal pe patinoar

Ziarul de Vrancea
22 oct 2013 360 vizualizări
Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca etapa dinaintea meciurilor Romania - Grecia să fie amanată * dacă naţionala se califică la Mondiale, se va juca în Liga I la greu în decembrie şi ianuarie

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că la solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă membrii Comitetului de Urgenţă al FRF au hotărat amanarea etapei din Liga I, programată înaintea dublei echipei naţionale cu Grecia din barajul de calificare la CM 2014. "Avem o mare problemă, pentru că domnul Piţurcă a cerut deja amanarea etapei de dinaintea meciului cu Grecia. Iar asta ne pune în mare încurcătură. Am vorbit cu Mircea Sandu şi este aproape imposibil. Dar dacă ne calificăm la Mondiale imposibilul devine posibil, pentru că atunci toate echipele din Romania admit şi sunt de acord cu amanarea", a spus Dragomir.
Întrebat dacă e de acord cu amanarea etapei, Dragomir a răspuns: "Nu am loc de întors, e interes naţional. Comitetul de Urgenţă a hotărat amanare, Mircea Sandu mi-a zis că îmi trimite hartie cu aprobarea Comitetului de Urgenţă. Aşa că se amană şi această etapă. Noi puteam să ne opunem şi nu avea nimeni ce să ne facă. Federaţia nu putea să ne oblige, mai ales restanţele sunt năucitoare. Dar înţelegem interesul echipei naţionale, noi încercăm să înţelegem pe toată lumea".
El a explicat că în situaţia în care prima reprezentativă va caştiga barajul cu Grecia, partidele din Liga I se vor disputa în lunile decembrie şi ianuarie, iar dacă ratează calificarea atunci meciurile vor fi programate în vara anului 2014. "Dacă nu ne calificăm, atunci vom avea o vară cu fotbal. Ne ducem în vară cu meciurile, nu mai începem cu decembrie sau altceva, că altfel e nenorocire. Dacă ne calificăm, ar trebui să jucăm şi în ianuarie, pentru că trebuie să terminăm campionatul pe 3 mai. E aproape imposibil. Dacă nu jucăm toată iarna e aproape imposibil să terminăm campionatul. Cand eu am prevăzut acest lucru şi am cerut ca toate echipele să aibă terenuri încălzite, parcă am ştiut ce o să se întample. Acum, cine nu are teren încălzit va juca pe gheaţă. Dar noi nu o să dăm voie şi atunci, altă drăcie, o să se amane alte meciuri sau o să joace pe un teren două trei echipe. Cred că vreo două sau trei nu au încălzire", a afirmat Dragomir.
Întrebat dacă se aşteaptă ca oficialii FC Steaua, club aflat în plin sezon de Liga Campionilor, să fie nemulţumiţi de amanare, şeful LPF a precizat: "Mă aştept să fie scandal cu cei de la Steaua, dar nu avem ce să facem. Cand a fost interesul Stelei în decursul timpului, nu i-am refuzat niciodată. Acum e interesul naţionalei. Asta este, unii înţeleg, alţii nu. Trebuie să îi mulţumim pe toţi". Reprezentativa Romaniei va întalni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de luni, de la sediul FIFA de la Zürich. Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în Romania


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.