Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Juratoni accede în sferturi

Ziarul de Vrancea
21 oct 2013 385 vizualizări
Pugilistul Bogdan Juratoni s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale categoriei 75 de kilograme din cadrul Campionatelor Mondiale de box de la Alma Ata (Kazahstan)

Juratoni, al treilea favorit, l-a învins în optimi, scor 3-0, pe polonezul Michal Kowalczyk.  În sferturi, Juratoni îl va întalni miercuri pe Janibek Alimhanulî din Kazahstan, al şaselea favorit. În cazul în care boxerul roman se va califica în semifinale, el îşi va asigura medalia de bronz la CM.

Handbalistele clujene nu merg în Grecia

Conducerea echipei de handbal feminin "U" Jolidon a anunţat, ieri, că dubla manşă cu formaţia elenă PAOK Salonic, contand pentru turul trei al Cupei EHF, se va disputa la Cluj, partidele fiind programate în 9 şi 10 noiembrie. "A fost o săptămană de negocieri între conducerile celor două cluburi. Ambele am dorit să organizăm meciurile pe teren propriu, în primul rand pentru a avea suportul publicului. Ne bucură faptul că cei de la Salonic au acceptat oferta noastră. Este o practică des întalnită în cupele europene la handbal ca ambele meciuri să se dispute într-un singur loc. Sper ca avantajul terenului propriu să-şi spună cuvantul şi să ne calificăm în primăvara europeană. în acest moment nu pot să fac o estimare la cat se ridică costurile cu organizarea", a declarat Cosmin Sălăjan, director sportiv la "U" Jolidon Cluj. Astfel, meciul tur dintre "U" Jolidon - PAOK Salonic va avea loc în 9 noiembrie, de la ora 15.00, iar cel retur în 10 noiembrie, de la ora 12.00. 

Vidal ratează meciul cu Real

Mijlocaşul formaţiei Juventus Torino, Arturo Vidal, este incert pentru meciul cu Real Madrid, din etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor, de maine, anunţă presa italiană.  Vidal a acuzat probleme musculare la partida cu Fiorentina de duminică, pierdută de torinezi cu scorul de 2-4. Fotbalistul chilian a intrat pe teren în minutul 76, în locul lui Marchisio, el nefiind titular deoarece antrenorul Antonio Conte l-a pedepsit pentru că a revenit cu întarziere la Torino după ce a participat la meciurile naţionalei Chile. Meciul Real Madrid - Juventus are loc, miercuri, de la ora 21.45, în etapa a treia a grupei B a Ligii Campionilor.

Buffon despre Casillas

Portarul formaţiei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a declarat că îl admiră pe spaniolul Iker Casillas, pe care îl va întalni miercuri în Liga Campionilor, şi consideră că faptul că acesta acceptă să fie rezervă în campionatul Spaniei îl face un om şi "mai mare". "Îl admir mult pe Iker pentru că mie, dacă mă simt încă un portar puternic şi printre cei mai buni, mi-ar fi tare greu să accept anumite situaţii. El are acest merit şi îl admir şi mai mult pentru asta", a declarat Buffon. După o accidentare la mană la începutul anului 2013, Casillas a fost lăsat pe banca de rezerve de José Mourinho, iar Carlo Ancelotti, succesorul portughezului, a confirmat decizia titularizandu-l pe Diego Lopez în campionat. Totuşi, tehnicianul italian a ales să-l folosească pe Casillas în Liga Campionilor. "Pot spune că pare foarte ciudat să văd un portar precum Casillas pe bancă. Dar trebuie să avem respect şi pentru Diego Lopez, care a fost mereu un portar excelent. însă respect mult reacţia lui Iker şi acest om este şi mai mare în ochii mei", a mai spus Buffon.

Totti stă o lună

Căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, va fi indisponibil o lună, după ce a suferit o accidentare la coapsa dreaptă. Totti va fi supus unor noi teste peste zece zile, pentru a se urmări evoluţia accidentării. Francesco Totti s-a accidentat la meciul cu Napoli, din etapa a opta din Serie A, caştigat de echipa romană, scor 2-0.


Federer nu se dă bătut

Tenismanul elveţian Roger Federer, în varstă de 32 de ani, fost lider mondial aflat în prezent pe locul 7 ATP, a recunoscut că a făcut greşeli în ceea ce priveşte programul său din acest an şi a exclus ideea retragerii din activitate. "Am jucat meciuri pe care nu ar fi trebuit să le joc", a spus Federer, care în acest an a obţinut un singur titlu, la Halle. "Ar fi trebuit să mă retrag de la Indian Wells înainte de sferturile de finală (n.r. - înfrangere în faţa spaniolului Rafael Nadal, în condiţiile în care elveţianul avea dureri de spate) şi în această vară nu ar fi trebuit să particip la turneele de la Hamburg şi Gstaad. Nu am putut să mă antrenez cum voiam în pauza de şapte săptămani de după Indian Wells şi am căzut într-o spirală negativă", a precizat sportivul. Roger Federer a insistat însă că va continua să joace: "Atat timp cat organismul meu şi spiritul sunt gata de călătorie, sunt bucuros să fac ceea ce fac. Voi mai juca un timp, şase luni dificile nu îmi vor schimba părerea. Mi-ar plăcea să particip la Jocurile Olimpice de la Rio", a adăugat elveţianul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.