Sport

Un an extraordinar

Ziarul de Vrancea
20 oct 2013 385 vizualizări
Simona Halep a caştigat turneul de tenis de la Moscova după o finală de zile mari cu australianca Samantha Stosur * ea a obţinut al cincilea titlu WTA din acest sezon, fiind depăşită, în lume, doar de Serena Williams! * victorie remarcabilă în turneul de dublu de la Viena, obţinută de Florin Mergea

Simona Halep a caştigat cel de-al cincilea turneu WTA din acest an. Dupa o pauză de două săptămani, Simona a revenit în forţă la turneul Premier de la Moscova, dotat cu Kremlin Cup pe care l-a caştigat de o manieră entuziasmantă. După ce a eliminat-o pe Magdalena Rîbarikova (Slovacia) şi, apoi, pe rusoaica Aliza Kleibanova, Simona a terminat repede şi cu Anastasia Pavliucenkova (30 WTA), pe care mulţi o văd viitoarea stea a tenisului rus, chiar mai mult decat pe Maria Kirilenko. 6-1, 6-1 a fost scorul Simonei cu Nastia şi a urmat apoi finala cu mult mai valoroasa Samantha Stosur (19 WTA). Finala a fost mult mai dificilă, dar a fost controlată de romancă în cele mai multe momente, chiar dacă în primul set, Samantha a reuşit să recupereze break-ul de start al Simonei. În tie-break, Simona a fost, practic, imbatabilă şi a caştigat cu 7-1. În setul secund, a fost randul lui "Sam"să înceapă cu break, primele game-uri au întrebuinţat-o pe Simona, care a încheiat finala în triumf, scor 7-6, 6-2, după o oră şi 41 de minute de joc.  Pentru caştigarea turneului de la Moscova, Halep va primi un cec de 132.470 de dolari şi 470 de puncte WTA şi va urca pe locul 15 în clasamentul WTA.
Simona a declarat, ieri, upă ce a caştigat, la Moscova, al cincilea său titlu WTA, că 2013 a fost un an incredibil pentru ea: "A fost frumos. Poate că Sam era obosită, pentru că a caştigat la Osaka, săptămana trecută, iar eu după Asia am avut aproximativ zece zile pauză, din cauza unei accidentări la umăr. Însă m-am recuperat bine, iar acum mă simt bine, iar prestaţia mea a fost foarte bună în această săptămană. Poate am fost puţin mai odihnită astăzi. Am jucat mai agresiv în acest an, lovind mingea foarte puternic, şi m-am concentrat mult mai bine pe fiecare punct. Mai am lucruri de îmbunătăţit, dar voi lucra la acestea în pauza competiţională. Sunt foarte mulţumită de felul în care joc acum. A fost un an incredibil pentru mine. Mă simt extraordinar", a spus Halep, care este devansată în topul jucătoarelor cu cele mai multe trofee caştigate în acest an doar de liderul mondial Serena Williams (10 titluri).
Întrebată despre faptul că jucătoarele romane sunt în prezent mai bine cotate decat jucătorii din Romania, Halep a răspuns: "Da, avem multe fete în Top 100. Nu ştiu de ce. Pur şi simplu suntem nişte luptătoare, ne place să muncim mult şi participăm la mai multe turnee decat băieţii. Nu pot să spun de ce nu avem băieţi - la juniori ei joacă bine, însă în circuitul ATP nu prea. Însă sper că situaţia se va îmbunătăţi". După victoria de duminică, Simona Halep a urcat pe locul doi în topul romancelor cu cele mai multe titluri WTA, singura care o devansează fiind Virginia Ruzici, cu 12 trofee.
Adversara Simonei Halep în finala de la Moscova, Samantha Stosur, a declarat că romanca a jucat foarte bine pe toată durata meciului. "Au fost două săptămani foarte bune. Bineînţeles, întotdeauna e loc de mai bine, dar astăzi nu a fost să fie şi am multe motive ca să fiu fericită. A fost un mod minunat de a încheia anul şi acum, la turneul de la Sofia, poate veni altă şansă de a juca acolo cu Simona. Evident, moralul meu este foarte bun", a spus Samantha.
* Perechea Florin Mergea/Lukas Rosol (Romania/Cehia) a caştigat, ieri, turneul de dublu de la Viena. După ce a învins în semifinale cu 6-4, 6-4 perechea austriacă  Maximilian Neuchrist/Dominic Thiem (Austria), Florin şi partenerul său ceh, au caştigat şi finala în faţa unei perechi formată din doi dintre cei mai buni dublişti din lume, Julian Knowle/Daniel Nestor (Austria/Canada, cap de serie numărul 3), cu scorul de  7-5, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.