Sport

EURES, reţeaua europeană care facilitează accesul la joburi

Sorin Tudose
13 oct 2013 932 vizualizări
Scopul platformei EURES este de a oferi informaţii, recomandări şi servicii de recrutare/plasare oricărui cetăţean interesat

Europenii au gandit o mulţime de platforme şi programe de facilitare a accesului cetăţenilor ţărilor membre ale Uniunii Europene. Cea mai cunoscută platformă este EURES, o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată tocmai pentru a ajuta implicit vrancenii să îşi găsească loc de muncă în ţările europene, dar şi în Elveţia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei reţele multinaţionale sunt sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii. Reteaua este coordonata de Comisia Europeana. Scopul EURES este de a oferi informaţii, recomandări şi servicii de recrutare/plasare (găsire a candidatului/locului de muncă potrivit) în beneficiul atat al lucrătorilor cat şi al angajatorilor, precum şi al oricărui cetăţean care doreşte să beneficieze de principiul liberei circulaţii a persoanelor. EURES dispune de o reţea umană formată din peste 850 de consilieri la nivelul întregii ţării, judeţul nostru avand şi el mai mulţi astfel de consilieri, aceştia aflandu-se în contact zilnic cu solictanţii de locuri de muncă şi angajatori din întreaga Europă. Înfiinţat în 1933, EURES este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic European (ţările UE plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi alte organizaţii partenere. Elveţia participă, de asemenea, la reţeaua EURES. Resursele reunite ale organizaţiilor membre şi partenere ale EURES oferă reţelei o bază solidă, astfel încât aceasta să poată oferi servicii de calitate înaltă atât pentru lucrători, cât şi pentru angajatori. Din păcate, în ultimii ani puţin vranceni s-au angajat prin reţeaua EURES, impedimentul fiind în principal necunoaşterea limbilor străine de circulaţie internaţională. Mai multe informaţii puteţi afla pe http://eures.anofm.ro/. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.