Sport

Lista lui Stelică

Ziarul de Vrancea
8 oct 2013 596 vizualizări
Selecţionerul naţionalei de tineret a Romaniei, Bogdan Stelea, a anunţat,ieri, lotul pentru partidele cu reprezentativa similară a Irlandei, care vor avea loc la 11 şi 15 octombrie, în grupa a VI-a a preliminariilor Campionatului European, ediţia 2013-2015.

Cei 20 de jucători convocaţi sunt următorii: Brănescu, Buzbuchi (portari), Belu, Nica, Creţu, Avrămia, Boldor, Şt.Popescu, Toşca (fundaşi), Benzar, Carstocea, Băluţă, Al. Dan, Bumba, Martin, St. Filip, Rotariu, Florean (mijlocaşi), Ciolacu şi M.Roman (atacanţi). Partida Romania - Irlanda, din grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European de tineret, se va disputa vineri, de la ora 19.30, la Piatra Neamţ, meciul retur urmand să se joace la 15 octombrie, de la ora 17.00, la Sligo.

Turul se încheie la primăvară

Liga Profesionistă de Fotbal a reprogramat restanţele din prima ligă. Partida FC Vaslui - Concordia Chiajna se va juca pe 26 noiembrie, iar meciul Viitorul Constanţa - Concordia se va juca pe 11 decembrie. Derbiul Astra Giurgiu - Steaua se va disputa cu trei zile înainte de Crăciun, adică pe ziua de 22 decembrie, iar meciul Steaua - Concordia se va juca la primăvară, pe 12 sau 13 februarie 2014.

Chester Williams părăseşte Timişoara

Antrenorul echipei de rugby RCM Timişoara, Chester Williams, a decis să nu îşi mai reînnoiască contractul cu clubul şi să se întoarcă la familia sa, în Africa de Sud, după ce sambătă a caştigat al doilea titlu naţional consecutiv. Potrivit vicepreşedintelui grupării, contractul lui Williams a expirat la sfarşitul sezonului competiţional, iar antrenorul a decis să nu îl reînnoiască. "După cum se ştie, el este departe de casă, unde are o soţie şi doi copii foarte mici. şi este foarte greu să stai atata vreme departe de ei. Vreau să îi mulţumesc lui Chester Williams pentru tot ce a făcut pentru noi", a declarat Dan Dinu. Chester Williams a mai adăugat că va părăsi Romania chiar în această săptămană şi va pleca în ţara sa natală, Africa de Sud. Pană la numirea unui nou antrenor principal, interimatul va fi asigurat de secundul Dannie de Villiers, care are ca obiectiv caştigarea Cupei Romaniei. Echipa RCM Timişoara a caştigat, sambătă, titlul naţional la rugby, la fel ca în sezonul trecut, după ce a învins formaţia CSM Ştiinţa Baia Mare, cu scorul de 25-19 (19-9), pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti.

Turneu de Liga Campionilor, la Oradea

Campioana Romaniei la polo CSM Oradeva găzduieşte, începand de vineri, meciurile din Grupa D a turului doi al Ligii Campionilor, în care ardelenii vor debuta în compania campioanei Germaniei, ASC Duisburg. La turneul de la Oradea, care va avea loc la finalul săptămanii, participă CSM Oradea, ASC Duisburg (campioana Germaniei), CN Marseille (campioana Franţei) şi Szolnok (vicecampioana Ungariei).Sambătă, CSM va întalni formaţia franceză iar duminică pe ungurii de la Szolnok.  Primele două clasate din turneul găzduit de Oradea la finalul acestei săptămani şi din celelalte trei grupe se vor califica în turul trei al Ligii Campionilor. Echipa de pe locul trei va continua în Eurocup, iar ultima clasată va fi eliminată din cupele europene.

Corona fără preşedinte

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Lupu, şi-a depus, luni seară, demisia din funcţia pe care o deţinea, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că actualul consilier local PSD se află în conflict de interes. Cătălin Leonte, membru în Consiliul Director al clubului Corona şi şef al secţiei de sporturi de iarnă, a declarat că după demisia lui Liviu Lupu atribuţiile de coordonare a clubului vor fi preluate de Consiliul Director al grupării braşovene, din care fac parte Vasile Kraila, Toro Tamaş şi Cătălin Leonte. Liviu Lupu şi-a mai depus demisia şi în luna iunie, însă atunci nu a fost aprobată de Adunarea Generală a clubului.

Mexès, boxer travestit în fotbalist

Fundaşul francez al echipei AC Milan, Philippe Mexès, a fost suspendat patru etape, după eliminarea din meciul cu Juventus Torino, a anunţat liga italiană de fotbal.  Mexès (31 de ani) a fost suspendat un meci pentru că a primit două cartonaşe galbene şi trei partide pentru că l-a lovit cu pumnul în spate pe Giorgio Chiellini, fază care nu a fost însă văzută de arbitrul întalnirii, francezul fiind sancţionat în baza probelor video. Eliminat de opt ori în Serie A în nouă ani de cand joacă în Italia, Mexès l-a lovit cu pumnul şi pe Marco Borriello la un meci AC Milan - Juventus, din 2012. Gestul nu a fost văzut de arbitrul, dar după vizionarea imaginilor, judecătorul sportiv l-a suspendat trei meciuri.

Jocurile Gay, la Paris

Federaţia Internaţională a Jocurilor Homosexualilor a decis, luni, la Cleveland, ca oraşul Paris să fie gazda celei de-a zecea ediţii a întrecerilor, în dauna capitalei Angliei, Londra, şi a oraşului irlandez Limerick. Parisul a mai candidat la organizarea Jocurilor Homosexualilor din 2010, ediţie atribuită în cele din urmă oraşului german Köln. Capitala Franţei a fost reprezentată la Cleveland de ministrul Sportului, Valerie Fourneyron, de fosta scrimeră Laura Flessel şi de alte oficialităţi ale oraşului. "Este o victorie aşteptată şi meritată. Parisul şi Franţa va oferi o mare deschidere pentru toată lumea şi va exclude orice fel de discriminare", a declarat Fourneyron. Jocurile Homosexualilor au fost fondate în 1982, la iniţiativa decatlonistului american Tom Waddell. Ediţia din 2018 se va desfăşura în perioada 4-12 august. Ceremonia de deschidere va avea loc pe Stadionul Jean Bouin, iar cea de închidere pe arena Villette.


Milan joacă un meci fără spectatori

Formaţia AC Milan va juca un meci pe teren propriu fără spectatori, ca urmare a scandărilor anti-Juventus ale fanilor milanezi, a anunţat, luni, Liga Italiană de Fotbal. "O sută de suporteri ai AC Milan au intonat un cantec prin care exprimă discriminarea teritorială contra fanilor altei echipe", se arată în comunicatul Lega. AC Milan a mai jucat cu o tribună închisă pentru insultele la adresa napoletanilor, recidiva pentru ofense asemănătoare rasismului ducand la suspendarea totală a stadionului, astfel că meciul cu Udinese, din 19 octombrie, din etapa a opta din Serie A, se va juca fără spectatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.