Sport

Ne temem de Andorra?

Ziarul de Vrancea
7 oct 2013 538 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat la conferinţa de presă că echipa micului principat este foarte greu de învins

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Andorra a făcut un progrese devenind o echipă greu de învins, dar cu toate acestea a precizat că şi-ar dori ca echipa naţională să marcheze şapte-opt goluri în meciul direct programat, vineri, în preliminariile CM 2014. "În jocul cu Andorra avem nevoie de cat mai multe goluri, sper să putem să înscriem. Am văzut ultimele meciuri ale Andorrei de acasă şi am văzut că au făcut şi ei un salt calitativ bun. Sunt foarte greu de învins, Olanda a reuşit să înscrie abia în minutul 50. Deci nu ne va fi uşor nici în Andorra. Eu aş vrea să înscriem 7-8 goluri dacă este posibil. Vom încerca să facem acest lucru, asta e şansa noastră. Pentru că e vorba de golaveraj, mai ales între noi şi Turcia, pentru că Ungaria dacă pierde sau face egal iese din cursă", a spus Piţurcă. În opinia tehnicianului, Romania are şanse mari de calificare la baraj chiar dacă ocupă locul patru în clasament înaintea ultimelor două partide din faza grupelor. "În acest moment ocupăm locul patru în grupă, dar spun eu avem şanse reale să terminăm pe locul doi. Bineînţeles, cu amendamentul că trebuie să caştigăm cele două partide cu Andorra şi Estonia, iar adversarii noştri, Ungaria şi Turcia, să nu caştige toate punctele puse în joc. Şi este posibil pentru că ei joacă împotriva Olandei. După calculele noastre avem şanse mari pentru că ei nu au jucat cu cea mai puternică echipă din grupă", a explicat antrenorul.  Întrebat dacă reprezentativa Olandei, care este deja calificată la turneul final, va trata uşor meciul cu Turcia, Piţurcă a răspuns: "Nu-mi fac absolut nicio problemă în acest sens. Eu am avut o experienţă chiar contra Olandei, cand ei nu mai aveau nevoie de puncte. Atunci ei au jucat la cel mai înalt nivel şi ne-au bătut fără probleme".
Jucătorii primei reprezentative care nu evoluează la echipele de club reprezintă un motiv de îngrijorare pentru selecţioner, dar Piţurcă s-a arătat mulţumit de faptul că Torje şi Marica şi-au găsit echipe de club. "Sunt mult mai liniştit acum, dar din păcate Torje nu joacă la echipa lui de club, e foarte îngrijorător acest lucru. Iar Ciprian a reuşit să joace aseară pentru Getafe 23 de minute, dar nici el nu e la parametrii fizici normali. În sensul ăsta voi gandi foarte bine echipa care va juca în Andorra şi cea în meciul cu Estonia. Mai ales că am avut experienţe dificile la aceste duble, mai ales la al doilea meci nu am reuşit să jucăm la cel mai înalt nivel şi asta ne-a costat", a precizat Victor Piţurcă. Selecţionerul este de părere că actuala campanie de calificare este "una bună" pentru că Romania cu o echipă în reconstrucţie putea sta mult mai rău în preliminariile CM 2014.
Echipa naţională a Romaniei întalneşte la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.
CAS
Lotul tricolorilor pentru meciurile cu Andorra şi Estonia
Portari: Tătăruşanu, Lobonţ, Bălgrădean
Fundaşi: Măţel, Luchin, Găman, Goian, Gardoş, Chiricheş, Raţ, Latovlevici
Mijlocaşi: Torje, Lazăr, Bourceanu, Hoban, Dr.Grigore, Maxim, Tănase
Atacanţi: Stancu, Bucur, Grozav, Marica, Keşeru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.