Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Au sfeclit-o şi speranţele

Ziarul de Vrancea
11 sep 2013 521 vizualizări
Echipa de tineret a Romaniei a pierdut cu scorul de 2-3 (0-2) partida cu reprezentativa similară a Muntenegrului, disputată la Podgorica, în grupa a VI-a a preliminariilor pentru Campionatul European, ediţia 2013-2015.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Vukcevici ('11), Mugosa ('25) şi Zorici ('83), în timp e pentru "tricolori" a înscris Roman, în minutele 59 şi 90 din penalty. Selecţionerul Bogdan Stelea a folosit următoarea formulă de echipă: Buzbuchi - Nica, Marc ('55 - Peteleu), Puţanu, Popescu - Leca, Carstocea - Năstăsie ('78 - Gavra), Stanciu ('46 -Ţîră '46), Băluţă - Roman. Într-un al meci grupa a  şasea a preliminariilor de tineret, formaţia Germaniei a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa Irlandei. Clasamentul grupei este următorul: 1. Germania - 6 puncte (2 jocuri), 2. Muntenegru - 6 puncte (2 jocuri), 3. Irlanda - 3 puncte (2 jocuri), 4. Romania - 1 punct (2 jocuri), 5. Insulele Feroe - 1 punct (4 jocuri). Următorul meci al naţionalei de tineret a Romaniei va avea loc la 11 octombrie, pe teren propriu, cu Irlanda.

Şi Getafe îl vrea pe Marica

Atacantul Ciprian Marica ar putea ajunge la Getafe, a anunţat, ieri, cotidianul spaniol As, care susţine că romanul ar putea fi achiziţionat dacă nu se rezolvă transferul israelianului Yossi Benayoun. Benayoun, liber de contract după ce a plecat de la Chelsea, mai este dorit şi de Malaga. "În cazul în care nu se fructifică negocierile cu Benayoun, Getafe are un plan B cu atacantul Ciprian Marica, romanul de 27 de ani, care este liber de contract după ce a plecat de la Schalke. Marica a jucat contra Getafe şi a şi marcat pe cand juca la VfB Stuttgart, în Liga Europa", notează As.

Doar Cadanţu merge mai departe

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu, cap de serie numărul 5 şi locul 71 WTA, s-a calificat, în sferturile de finală ale turneului de la Taşkent (Uzbekistan), după ce a învins-o în turul doi, cu scorul de 6-1, 6-3, după o oră şi 19 minute, pe Nadia Kişenok (Ucraina), poziţia 114 în ierarhia mondială. În sferturile de finală, pe Olga Govorţova (Belarus), locul 113 WTA, care a dispus de a patra favorită, croata Donna Vekic (62 WTA) cu scorul de 7-6, 6-3. În acelaşi turneu, caştigătoarea de anul trecut, Irina Begu, a fost învinsă (1-6, 5-7) de spaniola Maria-Teresa Torro (86 WTA).

Amanări peste amanări

Magistraţii Viorica Costiniu şi Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti desemnaţi să rejudece dosarul transferurilor de jucători au fost schimbaţi, după ce au făcut cereri de abţinere, pe motiv că au judecat şi prima dată apelul, începerea discuţiilor fiind amanată pentru 7 octombrie.  Cererile acestora au fost admise de către un alt complet al Curţii de Apel Bucureşti, iar dosarul a reintrat pe filiera repartizării aleatorii, cauza urmand să fie judecată de magistraţii Anca Alexandrescu şi Codruţa Strîmb. Rejudecarea dosarului privind transferurile de jucători, care trebuia să înceapă miercuri, a fost amanată pentru 7 octombrie. Oamenii de fotbal acuzaţi în acest dosar nu s-au prezentat miercuri la instanţă.

Amicale de lux

Echipa naţională a Spaniei a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-2), cu reprezentativa statului Chile, într-un meci amical disputat la Geneva. Chilienii au condus de două ori prin golurile marcate de Vargas, în minutele 6 şi 44. Spaniolii au înscris prima dată prin Soldado ('38), Jesus Navas salvand onoarea iberică în min. 90^2. Într-un alt amical, disputat în SUA, la Foxborough, Brazilia a învins Portugalia cu 3-1. Au marcat Thiago Silva ('24), Neimar ('38) şi Jô ('49), respectiv, Raul Meireles ('18).

Eusebio se simte jignit

Fostul fotbalist portughez Eusebio nu este de acord ca atacantul Cristiano Ronaldo să fie comparat cu el, după ce acesta l-a depăşit în ierarhia celor mai buni marcatori din istoria selecţionatei Portugaliei datorită celor trei goluri marcate cu Irlanda de Nord. "Sunt trist pentru că nu există comparaţie, este o greşeală. Astăzi este mult mai uşor. Eu am marcat de 41 de ori pentru Portugalia în 60 de meciuri. Eu nu am jucat niciodată contra Liechtenstein şi Azerbaidjan", a declarat Eusebio. Cu reuşitele din meciul cu Irlanda de Nord, caştigat de portughezi, scor 4-2, Cristiano Ronaldo a ajuns la 43 de goluri pentru naţionala Portugaliei.

Rãikkönen revine la Ferrari

Finlandezul Kimi Rãikkönen, campion mondial la Formula 1 în 2007, va reveni la Ferrari în 2014 pentru un contract pe doi ani, urmand să fie coechipier cu spaniolul Fernando Alonso, care l-a înlocuit în 2009, a anunţat, ieri, echipa italiană. Rãikkönen, în varstă de 33 de ani, pilot pentru Lotus în 2012 şi 2013, a terminat pe locul III în clasamentul general din 2012.  El îl va înlocui pe brazilianul Felipe Massa, care era la Ferrari din 2006. Rãikkönen a mai evoluat pentru Ferrari în perioada 2007-2009.

Willian e mulţumit la Chelsea

Jucătorul brazilian Willian, transferat în august de Chelsea de la Anji Mahacikala, după ce iniţial ar fi trebuit să ajungă la Tottenham, a declarat că visat să evolueze la gruparea de pe Stamford Bridge încă de cand era la Şahtar Doneţk.  Într-un interviu pentru Globo Esporte, Willian susţine că nu a avut nevoie de timp de gandire atunci cand i s-a propus să vină la Chelsea, deşi era foarte aproape de a semna cu Tottenham: "Astfel de lucruri se întamplă. Chelsea a venit cu o ofertă şi toată lumea ştia că visam să semnez cu acest club încă de cand eram la Şahtar. Faptul că preşedinţii Suleiman Kerimov şi Roman Abramovici sunt prieteni a facilitat lucrurile. Negocierile au fost foarte rapide şi nu am avut nevoie de timp de gandire pentru a semna", a mărturisit jucătorul de 25 de ani.  Willian a recunoscut că prezenţa compatrioţilor săi brazilieni David Luiz, Ramires şi Oscar la Cheslea a jucat un rol în decizia sa.

În ciuda marelui Kim

Clubul nord-coreean Sonbong a fost suspendat pentru şase luni din toate competiţiile interne, după ce a trişat în finala Cupei Coreei de Nord pe care a şi caştigat-o, a anunţat, ieri, agenţia KCNA. "Măsuri disciplinare severe împotriva echipei Sonbong care a avut un comportament contrar spiritului sportiv şi moral", a scris agenţia nord-coreeană KCNA, care a menţionat că formaţia incriminată a folosit un jucător care nu făcea parte din lot. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a asistat la finală şi s-a pozat alături de caştigători. Echipa Sonbong a fost deposedată de trofeul cucerit, care a revenit formaţiei învinse în finală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.