Sport

Se reia judecata în dosarul transferurilor

Ziarul de Vrancea
10 sep 2013 460 vizualizări
Dosarul transferurilor de jucători, în care opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune de către procurorii anticorupţie, are primul termen al rejudecării miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti

La 20 mai, înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune. Instanţa supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu şi a desfiinţat "în totalitate" decizia prin care aceştia au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti în 12 noiembrie 2012.

Medalii la Jocurile Francofoniei


Sportiva Beatrice Oancea a caştigat medalia de aur la categoria 67 de kilograme, la lupte, la Jocurile Francofoniei, aceasta fiind a patra medalie pentru luptătorii romani la competiţia de la Nisa. Duminică, Mădălina Linguraru a caştigat aurul la lupte la categoria 48 de kilograme, Adrian Ionuţ Moise a obţinut medalia de argint la categoria 66 de kilograme, iar Andrei Victor Franţ medalia de bronz la categoria 84 de kilograme. "Luptele romaneşti se află pe un trend ascendent, de foarte multă vreme n-am mai luat atatea medalii într-un an. Aceasta este cea de-a 18-a medalie internaţională cucerită de luptătorii romani anul acesta. Iar competiţiile încă nu s-au încheiat, în septembrie avand Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta, unde sperăm să aducem şi alte medalii", a declarat preşedintele Federaţiei de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

Lacina Traoré, către Juventus

Antrenorul echipei Dinamo Moscova, Dan Petrescu, a declarat, ieri, pentru site-ul sport-express.ru, că atacantul ivorian al formaţiei Anji Mahacikala, Lacina Traoré, va juca din iarnă la campioana Italiei, Juventus Torino. Lacina Traoré, în varstă de 23 de ani, a plecat din Romania, de la CFR Cluj, la Kuban Krasnodar, iar apoi a fost achiziţionat de Anji Mahacikala.  Preşedintele clubului Anji Mahacikala, Konstantin Remşukov, a anunţat la începutul lunii august că proprietarul grupării din Daghestan, Suleiman Kerimov, a decis reducerea bugetului anual cu cel puţin 50 de milioane de dolari şi se va despărţi de multe din vedetale sale.

Antrenorul Irlandei nu ştie engleza!

Fostul portar al reprezentativei Irlandei, Shay Given, în varstă de 37 de ani, în prezent la Aston Villa, a declarat că tehnicianul italian Giovanni Trapattoni ar trebui să părăsească postul ocupat la echipa naţională. "Nu a fost nicio problemă. Una dintre probleme este cauzată probabil de bariera lingvistică. Uneori e dificil pentru el să-şi facă auzit mesajul din cauza necunoaşterii limbii engleze. Trap a avut o perioadă bună, dar este timpul ca altcineva să vină în locul lui", a spus Given. Favorit pentru înlocuirea lui Giovanni Trapattoni este fostul manager al echipelor Celtic Glasgow şi Sunderland, Martin O'Neill.Giovanni Trapattoni se află la conducerea tehnică a reprezentativei Republicii Irlanda din 2008, el ratand calificarea la Cupa Mondială din 2010 în urma barajului cu Franţa, şi ducand echipa la turneul final al Campionatului European din 2012. Reprezentativa Irlandei ocupă locul patru în grupa C a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2014, la opt puncte de liderul Germania şi la trei de Suedia, clasată pe poziţia a doua.

Fără favoruri pentru galerie

Federaţia Romană de Fotbal anunţă, ieri, pe site-ul său oficial, că nu a acordat bilete gratuite galeriilor echipelor din Liga I la meciul echipei naţionale a Romaniei cu Ungaria de vineri, şi precizează că acestea au intrat contra cost pe Arena Naţională. Conducerea FRF îi răspunde astfel preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care, marţi dimineaţă, îi recomandase lui Mircea Sandu într-o conferinţă de presă să nu mai acorde tichete gratuite suporterilor din galerii. "Dezinformarea a fost lansată de domnul Dragomir din cauza faptului că a fost prost informat. Niciun membru al vreunei galerii nu a beneficiat de gratuitate, totul efectuandu-se contra-cost", precizează FRF pe site-ul oficial.

Oslo vrea Olimpiadă

Locuitorii din Oslo au votat în favoarea candidaturii oraşului la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, au anunţat oficialii locali. Din voturile exprimate, 55,1 la sută au fost pentru depunerea candidaturii, iar 44,9 la sută au fost împotrivă. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a fixat 14 noiembrie drept data-limită pentru depunerea candidaturilor. Oraşul gazdă va fi desemnat la 31 iulie 2015. Pe langă Oslo, München, Barcelona, Cracovia, Stockholm şi Lvov intenţionează să-şi depună candidatura. Oraşul Saint-Moritz (Elveţia) a renunţat după un referendum în care s-a votat împotriva depunerii candidaturii.

Probleme la AC Milan

AC Milan a anunţat, luni, că jucătorii Ignazio Abate şi Mattia De Sciglio sunt indisponibili, cu o săptămană înainte de debutul în Liga Campionilor, la 18 septembrie, contra formaţiei Celtic Glasgow. Abate, accidentat la aductori la meciul Italiei cu Bulgaria, urmează să fie supus unor noi teste medicale în 8-10 zile. De Sciglio a suferit o leziune la meniscul stang şi va fi operat, a anunţat clubul lombard. Pană la meciul cu scoţienii de la Celtic, AC Milan a juca în campionatul Italiei, sambătă, cu AC Torino, în etapa a treia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.