Sport

Sorana a revenit cu victorie

Ziarul de Vrancea
27 aug 2013 489 vizualizări
După o pauză de două săptămani, Cîrstea a caştigat greu primul meci la US Open, contra canadiencei Sharon Fichman * celelalte trei romance prezente în primul tur au fost eliminate

Nu a fost o zi prea bună pentru tenisul romanesc, prima a turneului US Open. Dintre cele patru jucătoare romane prezente pe terenurile de la Flushing Meadows, s-a calificat doar una, şi aceea este Sorana Cîrstea, recent finalistă a turneului de la Toronto. Sorana a caştigat însă foarte greu, avand nevoie de aproximativ trei ore fără un sfert pentru a o depăşi pe canadianca Sharon Fichman (95 WTA). Ce-i drept, Sorana nu avea amintiri prea plăcute despre canadiana cu rădăcini iudeo-romane. A jucat un singur meci cu ea, acum trei ani, la Acapulco şi a pierdut în primul tur cu 2-6, 0-6. Însă de atunci a trecut ceva timp, iar Sorana este mai bună pe hard decat pe zgură (suprafaţa preferată a canadiencei). Jocul romancei a fost sinuos, alternand momentele sclipitoare cu perioade de cădere, iar Sharon i-a replicat darz. După ce a caştigat cu 7-5 primul set şi a condus cu 5-2 în cel de-al doilea, Sorana a căzut într-o pasă neagră, pierzand cinci game-uri consecutive şi ajungand în setul decisiv. Din fericire, serviciile i-au mers din nou cum trebuie, iar Fichman nu a scos decat un game, meciul încheindu-se cu scorul de 7-5, 5-7, 6-1 pentru jucătoarea romană. Poate că revenirea în circuit după o pauză forţată de două săptămani şi tocmai la un turneul ca US Open şi-a pus amprenta, dar Sorana îşi poate reveni pe parcurs, ea avand şanse foarte mari de a-şi egala (cel puţin) performanţa din 2009 la US Open, cand a ajuns în turul III.
Sorana nu se va întalni în turul II cu o compatrioată, aşa cum se estima, întrucat Alexandra Cadanţu a fost eliminată, scor 2-6, 2-6, de japoneza venită din calificări, Kurumi Nara (109 WTA). Break-ul de start şi game-ul următor au fost singurele speranţe ale Alexandrei, care, în continuare a fost de nerecunoscut. La 2-6, 1-5, romanca a mai reuşit un game pe serviciul adversarei şi asta a fost totul în cele doar 62 de minute cat a durat meciul. Oricum, credem că japoneza nu va fi o problemă pentru Sorana Carstea, cu care s-a mai întalnit în 2010, la Montreal, Kurumi abandonand la scorul de 3-3 în primul tur. Dacă va trece de japoneză, Sorana va avea o adversară ceva mai dificilă, britanica Laura Robson sau Caroline Garcia (Franţa), iar în optimi s-ar putea întalni cu Jelena Jankovic!
De ziua ei (a împlinit 23 de ani), Irina Begu ar fi vrut să sărbătorească evenimentul cu o victorie, însă Urszula Radwanska (29 WTA) a fost prea tare pentru o jucătoare care nu se regăseşte în ultima vreme după o accidentare. Radwanska cea mică (o jucătoare în ascensiune care ravneşte s-o ajungă pe sora ei) s-a impus foarte clar în 84 de minute, cu 6-1, 6-3, într-un meci în care Irina a comis nu mai puţin de nouă duble greşeli. Irina a jucat a doua oară cu Urszula: în 2012, la Taşkent, romanca învinsese cu 6-3, 6-3, dar de atunci traiectoriile celor două jucătoare s-au îndreptat în direcţii diferite. Nici Monica Niculescu nu a fost în apele ei, în faţa unei jucătoare mai slab clasate, kazaha Galina Voskoboeva (73 WTA). Monica ocupă locul 42 în topul mondial, dar trăieşte mai mult din punctele de anul trecut. Oricum, Voskoboeva a obţinut, cu 6-4, 6-3, a doua victorie a sa în faţa jucătoarei romane.
.Cinci capi de serie eliminaţi la început
Surpriza primei zile a fost eliminarea japonezului Kei Nishikori (nr. 11), de către britanicul Daniel Evans, cu un sec 4-6, 4-6, 2-6. Tot în prima zi, au mai căzut patru capi de serie, doi la feminin, doi la masculin, dar nu toate aceste rezultate sunt surprize chiar aşa de mari. Venus Williams, sora Serenei, a ajuns pe locul 60 pentru că joacă mai rar, dar atunci cand apare, deobicei îşi arată valoarea, cum a făcut-o în faţa belgiencei Kirsten Flipkens (14 WTA) pe care a învins-o cu scorul de 6-1, 6-2. Surpriză mare este, însă, victoria Patriciei Achleitner (141 WTA) în faţa jucătoarei slovace Magdalena Rybarikova (cap de serie, nr. 29) cu 7-6, 6-3. O altă surpriză austriacă a fost realizată de Andreas Haider-Maurer (96 ATP), care a dispus de letonul Ernests Gulbis (nr. 30) cu 3-6, 6-3, 1-6, 7-6, 6-4. În fine, Fernando Verdasco (Spania, nr. 27) completează lista favoriţilor eliminaţi în prima zi: 3-6, 5-7, 6-1, 4-6, 3-6 cu croatul Ivan Dodig (35 ATP).
Masculin: Janko Tipsarevic (Serbia) - Pablo Cuevas (Uruguay) 6-3, 6-7, 6-3 ab; Dudi Sela (Israel) - Andrei Kuzneţov (Rusia) 7-6, 6-3, 6-7, 5-7,6-4; Roberto Bautista (Spania) - Thomaz Bellucci (Brazilia) 6-3, 6-2, 6-2; Rafael Nadal (Spania) - Ryan Harrison (SUA) 6-4, 6-2, 6-2; Frank Dancevic (Canada) - Robin Haase (Olanda) 7-6, 3-6, 7-5, 7-6; Tommy Robredo (Spania) - Marinko Matosevic (Austalia) 6-3,6-7, 6-3, 6-2; David Ferrer (Spania) - Nick Kyrgios (Australia) 7-5, 6-3, 6-2.
Feminin: Zheng Jie (China) - Kiki Bertens (Olanda) 6-1, 6-3; Kristina Mladenovic (Franţa) - Anabel Medina (Spania) 6-1, 1-6, 6-1; Sloane Stephens (SUA) -Mandy Minella (Luxemburg) 4-6, 6-3, 7-6; Alisa Kleibanova (Rusia) - Monica Puig (Porto Rico) 6-4, 3-6, 7-5; Paula Ormaechea (Argentina) - Kimiko Krumm (Japonia) 6-3, 7-6; Jelena Jankovic (Serbia) - Madison Keys (SUA) 6-3, 6-4; Eugénie Bouchard (Canada) - Karolina Pliskova (Cehia) 4-6, 6-4, 7-5; Ekaterina Makarova (Rusia) - Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 6-4; Angelique Kerber (Germania) - Lucie Hradecka (Cehia) 6-1, 6-1; Bethanie Sands (SUA) - Mathilde Johansson (Franţa) 6-3, 6-2; Serena Williams (SUA) - Francesca Schiavone (Italia) 6-0, 6-1.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.