Sport

"Joc mai agresiv şi mă mişc mai bine"

Ziarul de Vrancea
23 aug 2013 483 vizualizări
A spus Simona Halep, după ce a caştigat partida cu Ekaterina Makarova, prin care s-a calificat în semifinalele turneului de la New Haven

Jucătoarea de tenis Simona Halep, calificată în semifinalele turneului Premier de la New Haven, a explicat forma bună în care se află printr-o evoluţie mai agresivă pe teren şi printr-o mobilitate mai bună. "Joc mai agresiv şi mă mişc mai bine în acest an. Mă simt foarte, foarte bine în acest moment. Sunt un pic obosită, dar la ora meciului din semifinale voi încerca să dau totul", a spus Halep. Simona Halep, locul 23 WTA, a învins-o, joi, în sferturile de finală, cu scorul de 6-1, 7-6, pe Ekaterina Makarova (Rusia), poziţia 26 în clasamentul mondial, după un meci care a durat o oră şi 22 de minute. Ploaia a întrerupt întalnirea la scorul de 1-1 în setul al doilea, iar sportiva romană spune că pauza a încurcat-o. "Eu am jucat bine în primul set, ea nu a jucat prea bine, a făcut o mulţime de greşeli. Dar la 1 egal în al doilea set a început să plouă şi partida a fost oprită. Am fost un pic nervoasă după aceea şi mi-a luat ceva timp să reintru în meci. Dar am reuşit să revin de la 2-4, am jucat bine din acel moment, aşa că sunt fericită pentru victorie", a explicat Halep, aflată acum în faţa celei de-a noua semifinale a carierei. Ea a evoluat în cursul nopţii, în penultimul act al turneului împotriva sportivei daneze Caroline Wozniacki (8 WTA),  de şase ori la rand semifinalistă la New Haven şi de patru ori caştigătoare a turneului. "Are un an bun. Am jucat o dată cu ea la Dubai, a fost un meci greu. Ea chiar joacă un tenis de calitate", a spus Wozniacki despre jucătoarea care a reuşit să se impună în 27 dintre ultimele 32 de meciuri disputate. Partida la care face referire Caroline, singura între cele două spotrive, s-a disputat în 2012, în turul doi la Dubai, cand daneza a avut caştig de cauză, cu scorul de 6-2, 6-3. Halep era pe locul 53 WTA atunci şi venea din calificări. Simona nu se gandeşte deocamdată la US Open, turneu de Grand Slam ce va începe luni, la New York, precizand că vrea întai să-şi termine treaba pe terenurile de langă Yale University.  "Vreau să termin aici, să joc cel mai bun tenis, apoi mă gandesc la Open. Nu este uşor să joci acolo. Vreau doar să o iau săptămană cu săptămană şi apoi voi vedea", declara ea în urmă cu două zile.În cealaltă semifinală de la New Haven, s-au  confruntat două jucătoare din Cehia: Petra Kvitova a dispus cu 2-6, 6-2, 7-5 de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, iar Klara Zakopalova a caştigat cu 4-6, 6-0, 6-4 în faţa unei alte jucătoare din Rusia, Elena Vesnina.

Turneul ATP de la Winston Salem (575.250 $, sferturi de finală: Gaël Monfils (Franţa, nr. 15) - Fernando Verdasco (Spania, nr. 7) 6-7, 6-4, 6-4; Oleksandr Dolgopolov (Ucraina, nr. 10) - Lu Yen Hsun (Taiwan)  7-6, 6-3; Jürgen Melzer (Austria, nr. 9) - Dmitri Tursunov (Rusia) 6-4, 6-3; Sam Querrey (SUA, nr. 6) - Rikardas Berankis (Lituania) 6-3, 6-4.

 

Sorţi buni pentru fete la US Open

Pe tabloul principal de la US Open vor evolua şase romance. În primul tur, Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 19 şi locul 21 mondial, va întalni o jucătoare venită din calificări, iar Simona Halep, a 21-a favorită şi numărul 23 WTA, va juca împotriva sportivei britanice Heather Watson (77 WTA). Monica Niculescu, locul 42 WTA, o va întalni în primul tur pe sportiva Galina Voskoboeva, din Kazahstan, numărul 78 mondial şi, dacă va trece, se va confrunta, probabil, cu Serena Williams, dacă liderul mondial va trece de italianca Francesca Schiavone. Niculescu şi Voskoboeva au mai fost adversare în 2011, în optimile de finală ale turneului de la Baku, învingătoare fiind atunci sportiva din Kazahstan. Irina Begu (74 WTA) va juca în primul tur cu Urszula Radwanska (Polonia, 39 WTA), pe care a învins-o în 2012, în semifinalele turneului de la Taşkent. Alexandra Dulgheru, jucătoare clasată pe locul 215 în ierarhia mondială, o va avea ca adversară pe sportiva americană Varvara Lepchenko (35 WTA), iar Alexandra Cadanţu, locul 73 mondial, va întalni o jucătoare venită din calificări, iar în caz de victorie are şansa de a se lupta cu... Sorana Cîrstea. În turul secund de calificări, romanca Andreea Mitu (177 WTA) a fost învinsă, scor 7-6, 3-6, 3-6, după  două ore şi 52 de minute, de către brazilianca Maria João Kohler. 

În turneul masculin, Victor Hănescu îl va întalni pe argentinianul Leonardo Mayer, iar Adrian Ungur va juca împotriva francezului Gaël Monfils. Hănescu, locul 54 ATP, şi Mayer (81), s-au mai întalnit o dată, în 2007, în finala turneului challenger de la Graz, meci caştigat de roman, cu scorul de 7-6, 6-2. Ungur şi Monfils (43 ATP) nu au mai fost adversari pană în prezent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.