Sport

12 jucători de acasă

Ziarul de Vrancea
12 aug 2013 436 vizualizări
Victor Piţurcă a anunţat lotul pentru partida de maine, cu Slovacia * după multă vreme a fost convocat Latovlevici, însă lipseşte Bourceanu

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Romaniei, Victor Piţurcă, a anunţat lotul de 22 de jucători pentru întalnirea amicală cu Slovacia, care se desfăşoară maine, de la ora 21:00, pe Arena Naţională. Dintre cei 12 fotbalişti din campionatul intern, cinci sunt de la Steaua, trei de la Astra Giurgiu, doi de la Petrolul Ploieşti şi cate unul de la Dinamo Bucureşti şi Oţelul Galaţi. Avand în vedere cunoscutele antecedente, surprinde convocarea lui Iasmin Latovlevici, în schimb, nu se află în lot un alt titular al Stelei şi al naţionalei, Alex Bourceanu. Jucătorii convocaţi sunt: Lobonţ, Tătăruşanu, Lung (portari), Măţel, Găman, Nica, Goian, Chiricheş, Latovlevici, Dr.Grigore (fundaşi), Torje, Nicoliţă, Lazăr, Pintilii, Tănase, Neagu, Hoban, Maxim (mijlocaşi), Stancu, Grozav, Alexe, Marica (atacanţi).
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Slovacia are jucători valoroşi în lot care pot pune mari probleme echipei naţionale: "Este ultimul meci înaintea dublei cu Ungaria şi Turcia. Cu Slovacia avem un meci important pentru că la naţională nu există meci amical. Jocurile se contabilizează în clasamentul FIFAAm ales Slovacia pentru că are un stil de joc asemănător cu al Ungariei. Am înţeles că Skrtel, unul dintre jucătorii reprezentativi ai loc, s-a accidentat la ultimul joc al echipei sale, Liverpool, dar slovacii au jucători valoroşi care pot ne pune mari probleme dacă nu suntem conectaţi aşa cum trebuie", a spus Piţurcă. Tehnicianul este îngrijorat de faptul că unii jucători romani nu şi-au găsit echipe, iar alţii deşi sunt legitimaţi în străinătate nu reuşesc să se impună la cluburile lor. "Mă refer aici la Ciprian Marica, jucător care nu are încă echipă. La fel şi Torje, care are probleme pentru că Udinese vrea să îl vandă sau să îl împrumuteAvem şi jucători în străinătate care din păcate nu se impun acolo. Un exemplu este Papp care nu a jucat decat cateva meciuri. E un jucător pe care mi l-aş dori la echipa naţională", a menţionat antrenorul, care a adăugat că Raţ .nu a fost convocat pentru că avea mici probleme musculare.
De altfel, Piţurcă a făcut o afirmaţie surprinzătoare: Latovlevici este opţiunea numărul 1 pentru postul de fundaş stanga: "Golul lui Latovlevici a fost extraordinar, dar eu nu l-am chemat pentru golul de aseară. Latovlevici a jucat bine pentru echipa de club, pentru Ungaria şi Olanda a fost opţiunea a treia după Raţ şi Radu. Acum, el este opţiunea numărul 1 şi sper să joace foarte bine. Pe mine nu mă deranjează că se bucură, pe mine m-a deranjat la momentul acela şi am făcut o observaţie. Pe Latovlevici eu l-am adus la Steaua şi m-aş bucura să marcheze şi la prima reprezentativă", a afirmat selecţionerul. În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Grozav, jucător care a încercat să transforme un penalti executand greşit o scăriţă, Piţurcă a menţionat că nu îi interzice să încerce această execuţie la naţională cu condiţia să marcheze. Budescu şi Rotariu se află în vederile selecţionerului, acesta afirmand că sunt jucători cu calităţi care pot ajuta la un moment dat prima reprezentativă. .Lotul echipei naţionale a Romaniei s-a reunit, luni, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia pentru partida amicală cu reprezentativa Slovaciei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.